En lang diskusjon endte med klart flertall tirsdag kveld: Nå får du og jeg lov til å sitte ute og drikke alkohol på Jessheim til klokka har passert midnatt med en time, til klokka 01.00.

PRØVEORDNING

Det er imidlertid ikke snakk om å utvide skjenketidene, serveringen stopper klokka 02.30 som før. Forskjellen er at du ikke blir jaget innendørs om du på en godværsdag sitter ute med halvliteren etter midnatt.

– Det er ingen utvidelse av skjenketidene. Men vi ønsket i fjor å lage en prøveordning for å holde uteserveringen åpen lenger. Vi ønsker kort og godt at de som besøker Jessheim sentrum på en av de få varme sommerdagene vi har her i landet skal få lov til å sitte ute, sa Høyres Karianne Raad Wanggaard i kommunestyret tirsdag.

DEBATT

Men vedtaket kom ikke uten debatt. Det argumenteres nemlig sterk for at prøveordningen ikke er blitt vurdert godt nok.

– Lensmann Morten Huse har rett ut sagt at det ikke er ønskelig fra politiets side med utvidet uteservering. Og i utredningen kommer politiet nærmest ikke til orde. I denne saken har vi ikke lyttet godt nok til ekspertisen på området, sa Janka Holstad, gruppeleder i Ullensaker Arbeiderparti.

Wangaard repliserte at utelivet på Jessheim drives svært godt, og at det er dokumentert at serveringsstedene får skryt for hvordan de følger opp skjenkereglene.

– Utelivet på Jessheim får toppkarakter. Og vi ønsker å gi folk muligheten til å sitte ute de få dagene det er aktuelt i Norge, sa Wangaard.

KAN IKKE SPORE ENDRINGER

I sin uttalelse til saken konkluderer imidlertid politiet med at de ikke kan spore negative endringer som følge av utetidene.

– Vi har kontrollert logger og journalsystemer. Det kan ikke spores økning i ordensforstyrrelser, voldshendelser eller brudd på skjenkebestemmelsene knyttet til endrede åpningstider for uteserveringen. Observasjoner fra våre politipatruljer understøtter dette, skriver lensmann Morten Huse i et brev til kommunen.

MÅ HA EGEN BEVILLING

Ullensaker kommune har 76 skjenkesteder. 31 av dem er på Oslo Lufthavn Gardermoen. Totalt sett er det 36 skjenkesteder som har bevilling for å servere alkohol utendørs. Man må nemlig ha egen tillatelse for å ha folk utendørs som drikker alkohol.

Det er regelmessig kontroll av skjenkestedene, særlig i Jessheim sentrum hvor kommunestyret har vedtatt at det skal være ekstra fokus på alkoholservering for å forebygge salg til personer under aldersgrensene. De fleste brudd på reglene dreier seg om manglende internkontroll og mangelfulle alkoholfrie alternativer.

Rapport fra skjenkekontrollen: Alt er ok

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.