Siste 12 måneder har prisene steget med 1,1 prosent, mens siste fem år er 36,9 prosent opp på Øvre Romerike.

– Dette stemmer litt med det vi tenker. Det er flere boliger som går under takst, sier eiendomsmegler Vibeke Voksøy i Aktiv Eiendomsmegling Kløfta.

Mange over prisantydning

Snittkvadratmeterprisen i vår region er 33.500 kroner i øyeblikket. Ferske tall viser at det er solgt hele 24 prosent flere boliger hittil i år sammenlignet med i fjor. Gjennomsnittlig formidlingstid er 36 dager

–Jeg er optimistisk med tanke på januarmarkedet, sier Voksøy.

Statistikken viser at det er eneboliger som tar lengst tid å selge. Leiligheter selges på kortest tid.

– Det er viktig å si at vi fortsatt ser flere boliger som går over prisantydning, poengterer Voksøy.

Totalt gikk 47 prosent av alle boligsalg på Øvre Romerike siste måned over prisantydning. 35 prosent gikk under og 18 prosent var lik.

På landsbasis falt boligprisene i snitt med 1,1 prosent i november. Boligprisene er nå 0,5 prosent lavere enn for et år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Større fall enn normalt

– Selv om boligprisene normalt faller i november, så var det et større fall enn normalt i år. Alle fylkene hadde nedgang i prisene sist måned, men det er flere av de største byene vi ser den svakeste utviklingen. Det er nå negativ 12 måneders vekst i stadig flere byer, og det er en trend vi forventer vil vedvare og sannsynligvis forsterke seg i månedene framover, sier administrerende direktør i Eiendom Norge Christian Vammervold Dreyer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.