– Veilederen min på høgskolen har sagt at jeg må slutte med disse småstudiene hele tiden, og heller sikte mot en doktorgrad. Jeg vet ikke helt, ler Denis Aggrey. 1095 studiepoeng tilsvarer over 18 års utdanning.

Mandag hadde han sin første dag som rektor på Vesong ungdomsskole på Kløfta.

VIL LÆRE ALLE NAVN

Den smilende kenyaneren vil ikke bruke lang tid på å bli fkjent blant både elever og lærere på skolen. Ambisjonen er å lære navnene på alle de over 400 elevene i løpet av et år. Og lærerne vil bli invitert til å være kreative om hvordan skolen skal kunne bli enda bedre.

– Fokuset mitt er elevene, og hva de får med seg fra skolen. Jeg har noen tanker om hvordan vi skal gjøre det, og har lyst til å høre tankene til alle de andre som jobber her, sier han.

Å lære over 400 navn tror ikke Aggrey blir noe problem.

– Nei, det skal gå bra. Jeg har lyst til å bli kjent med elevene, sier han.

LES OGSÅ: Høyre-politikere reagerer på skolevold

NY TEKNOLOGI

Denis Aggrey er opptatt av å utvikle skolen til å bli en helhet, ikke bare handle om enkeltstående fag. Og han er ivrig opptatt av teknologi og kreativitet. Men han bruker verken Snapchat eller Instagram selv.

– Nei, jeg har ikke noe behov for å dele så mye av min private gjøren og laden. Men jeg har lest brukervilkårene både for Snapchat og Instagram fra perm til perm. Det står mye interessant der folk burde lese og som jeg gjerne vil lære elevene om. Det handler om å bruke teknologi med fornuft, sier han.

Framtida på Vesong vil handle om åpne dører og at kunnskap fra norskfaget brukes i mattetimene og at et tema samfunnsfags brukes videre i naturfagstimene og at alle fagene til slutt blir en stor, fin samling av kunnskap.

LES OGSÅ: Emma og Mathea klare for hovedrollen

TYDELIG LEDER

– Vi må dit at dørene til klasserommene står åpne. Det handler om å lære av hverandre, at lærerne deler metoder som fungerer og at elevene lærer å seg sammenhenger, sier rektoren.

Han beskriver seg selv som en tydelig leder.

– Jeg stiller høye krav til meg selv, jeg liker å bli stilt krav til og jeg stiller krav til andre. Og jeg liker å arbeide strukturert og systematisk. Det er ingen ting som kommer av seg selv, sier Aggrey.

Det er 17 år siden han kom til Norge og innså hvor fantastisk utdanningssystemet er, selv om han også mener det finnes forbedringsmuligheter.

– For en person med min bakgrunn er ikke utdanning noen selvfølge. Det er derfor jeg vil jobbe i skolen for å gjøre en forskjell, sier Aggrey.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.