Godt gjemt oppe i et tre oppdaget Karin Gäfvert Langaard den svært spesielle fuglekassen.

– Jeg gikk tur for å lufte hunden ved Myhrer stadion. Øst for anlegget ligger noen eneboliger der denne fuglekassen er spikret opp. Jeg oppdaget den litt tilfeldig da hunden «måtte ta et teknisk stopp», og jeg tittet litt rundt og så dette litt opp i treet, sier Gäfvert Langaard til EUB.

Det er liten tvil om at fuglekassen er laget av noen som virkelig har gjort seg flid med jobben. Her er alle detaljer på plass – fra farger og utskjæringer til tak, vegger og vinduer.

Vekker oppsikt

Karin Gäfvert Langaard roser de som har fått påfunnet og utført arbeidet.

– Det er festlig at noen legger mer arbeid i å lage et fuglehus. Dette er det fineste og mest velgjorte jeg har sett. Kanskje det kan være til inspirasjon for andre, sier Gäfvert Langaard.

I Norsk Ornitologisk Forening blir fuglekassen mottatt med begeistring.

– Dette kan godt være Norges fineste fuglekasse. Den vekker særdeles oppsikt. Det er utrolig mange kreative mennesker der ute, sier leder Michael Fredriksen.

Han sier de jevnlig kommer over kreative løsninger, også i forhold til fuglekasser, rundt omkring i landet.

– Det kan for eksempel være fine kopier av husene eller uthusene til folk, sier Fredriksen.

– Tror du denne blir en populær fuglekasse?

– Ofte ser vi i naturen at fuglene vil være så anonyme som mulig når de velger hekkeplasser. Samtidig er det helt avhengig av hvordan den er plassert. Opplever fuglene at den ligger godt for seg selv kan det være de velger den. Det er i hvert fall ingen grunn til å tro at det vil gå ut over hekkesuksessen. Fuglene er flinke til å passe på og få gjennomført den, humrer Fredriksen.

Håper på spesiell fugl

Nå håper han en spesiell fugl slår seg ned i den aktuelle fuglekassen i Eidsvoll.

– Ja, absolutt. Her bør det være plass til en fugl med ekstra fin fjærdrakt. Fuglen må jo stå i stil med fuglekassen, sier Fredriksen.

– Vil du oppfordre andre til å være like kreative?

–Definitivt. Dette bør være til inspirasjon for andre. Slike fuglekasser vekker oppsikt i nærmiljøet, gleder folk og viser hva som er mulig å få til om man bestemmer seg for å gjøre noe annerledes, sier Fredriksen.

Også hos Eidsvoll 1814 ønsker de fuglekassen velkommen.

– Vakkert! Vi får håpe det inspirerer til konstitusjonelle tanker om hvordan sikre god sosial omgang i fugleverdenen, sier direktør Bård Frydenlund.

Det er foreløpig uvisst hvem som har stått for utarbeidelsen av den fine fuglekassen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.