Det opplyser Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Bakgrunnen er at ulven som tar sau i Hurdal og Gran foreløpig ikke er felt.

Den opprinnelige tillatelsen ble gitt til 30. mai, men har flere ganger blitt forlenget fordi det dokumenteres nye tap i området. De siste påviste skadene er fra Gran kommune natt til 12. juni, men Fylkesmannens vurdering er at skadefellingstillatelsen fremdeles bør forlenges.

Ny tillatelse gjelder til tirsdag 20. juni klokka 12.00.

Her kan det jaktes

Dette er området det nå kan skytes inntil to ulv på: Nord for E16 fra E6 mot Lunner, øst for riksveg 4 nordover til Jaren, derfra øst for fylkesveg 34 til Fluberg, videre sør for rikvseg 33 til Gjøvik. Fra Gjøvik vest for Mjøsa til Minnesund, videre vest for E6 til kryss E16.

Dette omfatter hele Hurdal kommune, deler av Eidsvoll og Nannestad i Akershus og deler av Gran, Søndre Land, Gjøvik og Vestre og Østre Toten i Oppland.

– Det er ikke bekreftet, men heller ikke usannsynlig at tapene i området kan være forårsaket av mer enn én ulv. Dersom det under fellingsforsøket oppdages mer enn én ulv i det avgrensede området, vil det være hensiktsmessig at gjeldende skadefellingstillatelse åpner for felling av inntil to ulver. Dette blant annet fordi dårlig mobildekning i området kan gjøre det vanskelig for Fylkesmannen å være løpende oppdatert dersom man skulle få bekreftet at det er flere ulver i området, opplyses Fylkesmannen.

Fylkesmannen understreker at det per nå ikke er bekreftet at det er mer enn én ulv, men ser viktigheten av å kunne forutse konsekvenser dersom det skulle vise seg å være flere. Fylkesmannen har en kontakttelefon for henvendelser om rovvilt utenom arbeidstid. Telefonnummeret dit er 971 35 265.

LES OGSÅ: Kunnskap om ulvens adferd

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.