I fjor satte fylkestinget av penger til planlegging av to strekninger i Nannestad og nå ligger gang- og sykkelveg både langs Mauravegen og Preståsvegen inne i investeringsbudsjettet i fylkesrådmannens forslag til handlingsprogram for samferdselsplanen.

– Allerede i 2015 var vi ute og signaliserte behov for prioritering av gang- og sykkelveg fra Minkvegen til Grevlingvegen. Det er nå en glede å bidra til å realisere dette, sier Ketil Nordengen (H), leder for Trafikksikkerhetsutvalget i Akershus fylkeskommune.

Preståsvegen fra Minkvegen til Grevlingvegen og Mauravegen fra Bispelivegen til Stensgårdsvegen og er de to strekningene som nå foreslås prioritert.

«NANNESTAD-PAKKA»

Flertallspartiene i fylkestinget, Høyre, Venstre, KrF, Sp og Frp, la i 2016 fram et forslag om å forsere utbyggingen av gang- og sykkelveger på trafikkfarlige skolevegstrekninger i Nannestad. Forslaget til den såkalte «Nannestadpakka» fikk også tilslutning fra Ap, SV og MDG, og ble dermed enstemmig vedtatt av fylkestinget da handlingsprogrammet for Akershus fylkeskommunes samferdselsplan ble vedtatt. Nå kommer det penger.

– Nå kommer de økonomiske midlene på plass. Jeg tror det blir tilslutning til dette. Det planlegges også flere prosjekter pa Øvre Romerike som vil bidra til trygging av skoleveger som vil være en ytterligere styrking av gang- og sykkeltilbudet i tettstedene, og mellom boligområder og skoler, sier Christian Bendz, leder for Nannestad Høyre.

122 MILLIONER KRONER

Han opplyser at investeringer til gang- og sykkelveger på Øvre Romerike samlet utgjør 122 millioner kroner i handlingsprogramperioden.

– Vi er godt kjent med at det er trafikale utfordringer også andre steder i Nannestad, blant annet ved Kringler-Slattum skole og fra Bjørke kirke og til Åmoldkrysset. Dette er strekninger vi fortsatt skal ha fokus på, men nå skal vi være glade for de to økonomiske prioriterte strekningene tilknyttet Maura og Preståsen skolekretser, sier Bendz.

FARLIGE SKOLEVEGER

– Nannestad er den kommunen i hele Akershus som har flest strekninger med farlig skoleveg. Jeg er glad for at det nå endelig blir bevilget penger til å få bygd disse to gang- og sykkelvegene i Nannestad. Det har vært en svært lang prosess over mange år knyttet til innsigelser og rekkefølgebestemmelser både med Statens vegvesen og Akershus fylkeskommune for gang- og sykkelveg langs Preståsvegen. Når dette nå ser ut til å gå i orden, så betyr det også at en flaskehals for utbygging i Engelsrudhagen er fjernet, sier varaordfører i Nannestad, Karl Henrik Laache (V).

Han viser til at det fortsatt er seks strekninger i Nannestad som er definert som farlig skoleveg og som har høyeste prioritet i fylkeskommunens rapport om trygging av skoleveger. 

– Vi forventer at også de andre strekningene blir bygget i løpet av de neste årene, sier Laache.

– Flertallspartiene i fylkestinget har gjennom mange år prioritert trygging av skoleveg og bygging av gang- og sykkelveger høyt, og vi har bedt om at strekninger på Øvre Romerike blir prioritert, for her er etterslepet størst, sier Solveig Schytz, gruppeleder for Venstre og leder i hovedutvalg for samferdsel i Akershus.

LES OGSÅ: Vil bygge fortau til skolebarna

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.