• KLISTER: – Vegsaltet fører til ei guffe som setter seg på sko, klær og biler, påpeker Ole-Bernt Wivesøll som har tatt dette bildet etter en spasertur.

Gullverkvegen hadde asfalt, men den var så nedslitt at kommunen høsten 2014 valgte å frese den opp for å spare penger.

Den oppmalte asfalten ble til veggrus og tilsatt et miljøvennlig bindemiddel. Dette skulle gjøre dekket slett, slitesterkt og støvfritt.

Slik gikk det ikke.

DÅRLIGERE OG DÅRLIGERE

- Vegen er blitt dårligere for hver gang kommunen har gjort noe, sier Ole-Bernt Wivesøll som gjentatt ganger har klagd til kommunen. Han får støtte av en rekke naboer langs Gullverkvegen.

- De investeringene som er gjort, er rett og slett bortkastet, mener de.

STØVER NED

- Bindemiddelet som ble brukt under oppfresing av asfalten, kommer nå opp som en oljebrønn i Gulfen. Det tynne topplaget med grus tørker opp i løpet av en halvtime, og støvplagen blir så ille at vi knapt kan være ute, sier Wivesøll.

SALT SOM KLEBER

Kommunen har forsøkt å dempe støvplagen ved å kjøre på vegsalt.

- Da blir grusen så klissete at den setter seg på skoene og klærne når vi går, og på bilene når vi kjører. Vi drar denne guffa med oss inn i hus, biler og garasjer, påpeker Wivesøll.

UTBEDRING

Nå har kommuen forsøkt å utbedre vegen gjennom å ruske opp i dybden, høvle og valse.

- Til ingen nytte, mener beboerne.

- Det tynnet gruslaget er nå så godt som skrapt bort, og store steiner er dratt opp. Grus og stein har blitt liggende i vegkanten der de tetter igjen grøftene.

mye trafikk

Vegen brukes ikke bare av lokalbefolkningen, og trafikken øker år for år.

- Her går det jevnlig tømmertransport og skolebusser, her kjører folk som skal ut i naturen, fiske, plukke bær, bade eller grille. I tillegg har vi fått Farmen-effekten. Mange kommer kjørende for å se, og Gullverk-spillet Gull og gråstein fører til stor trafikk under øvelsene og oppsettingene, påpeker naboene.

Krever ASFALT

- Dette går ikke lenger. Vi må få asfalt på vegen igjen. Oppmalingen var totalt mislykket, mener de som bor langs vegen.

Men asfalt får de neppe.

– Vi mener vegen har en kvalitet som holder, sier kommunens driftssjef Thomas Meisfjord.

– Asfaltering ligger ikke i programmet vårt, og vi har ikke budsjettmidler til det, sier han.

– Etter oppmaling av asfalten har vi dypstabilisert vegen. Vi har knust steiner som er kommet opp, høvlet og grøftet. Vi anser arbeidet som stort sett fullført. Det som gjenstår er noe opprensking i grøftene, forklarer Meisfjord.

– IKKE MER STØV ENN ANDRE GRUSVEGER

– Innbyggerne sier de er veldig plaget av støv.

– Vi opplever ikke denne vegen verre enn andre grusveger. Vi salter ved behov, gjerne to-tre ganger i året.

– Da sier innbyggerne at grusen setter seg på sko, klær og biler.

– Det kan bli litt klissete ved hver salting, men vi tror og håper at dette går seg til, svarer Meisfjord.

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.