Kroeventyret startet i 1988 da Veikroer åpnet på Kløfta. I 1999/2000 kom konseptet By The Way, før den internasjonale veikrokjeden Marché tok over stafettpinnen i 2010. De kastet inn håndkleet tidligere i år, og nå er nok et kapittel i soga over.

BÅDE GODT OG VONDT

Eva Mathisen fra Jessheim har vært daglig leder på kroa siden 2001. Hun har litt blandende følelser nå som hennes mangeårige arbeidsplass stengte dørene for siste gang, 23. september.

– Det føles både godt og vondt. Jeg har arbeidet hardt og lenge i 17 år, når man sitter med totalansvaret blir dette mer en livsstil enn en jobb. Jeg har mange fine opplevelser å tenke tilbake på, og jeg kommer til å savne de ansatte og alle de faste kundene. Men det skal bli godt å få litt fri også, sier hun.

MILLIONTAP: Marché ble ingen suksess i Norge

– Hvordan reagerte kundene på nyheten om nedleggelsen?

– Vi hadde mange faste kunder fra Jessheim, Kløfta og nærområdene, og de synes det er trist av vi ble lagt ned. Den eldste var 100 år gammel, og de kommer ikke til å besøke Burger King, for å si det sånn. Jeg vet de savner oss for det er ikke lenge siden noen ringte meg og sa det rett ut. Selv om vi på Kløfta hadde en veldig bra omsetning, og særlig i knallåret 2017, har jeg sett tallene for kjeden hele tiden. Likevel kom nedleggelsen som et sjokk på oss, sier hun.

GOD FØLELSE

Mathisen skryter imidlertid av prosessen med Marché.

– Det var en god arbeidsgiver som fulgte alle lover og regler, og jeg lærte masse i disse årene. Jeg vil absolutt si at Marché var en god bedrift å være ansatt i, og de ryddige arbeidsforholdene fortsatt etter det ble klart at de skulle trekke seg ut. Så jeg sitter igjen med en god følelse, påpeker hun.

– Hvor mange ansatte var dere?

– Med all ekstrahjelp var vi rundt 25 personer. Og to av dem var med siden 2000, sier hun.

BURGERE

Neste kapittel i krohistorien starter i desember. Arbeidet med å bygge om lokalene har startet, og i desember åpner den amerikanske hurtigmatgiganten Burger King en drive-through-avdeling der. De leier lokalene av Asker-selskapet Veikroer Eiendom.

– Vi planlegger å åpne restauranten første uka i desember, sa administrerende direktør Rune Sandvik i King Food til EUB nylig.

Rehabiliteringsarbeidet skal gå over uker både innvendig og utvendig for å gjøre restauranten mer moderne.

– Og vi er i rute påpeker han.

– Hvor mange ansatte blir det?

– Et sted mellom 30 og 35 personer i en blanding av nyansatte og folk som har vært med en stund, sier Sandvik.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.