– Da blir det kun mulig for gående og syklende å krysse Vorma der. Hensikten er å gjøre avstanden til jernbanestasjonen så all right som mulig. Dette er i tråd med nasjonale mål for tilrettelegging for å gå og sykle, sier Alexander Vatnehagen, avdelingsleder fagstab kommunal teknikk i Eidsvoll kommune.

Bommer er satt opp i hver ende av brua.

I løpet av tirsdag 6. juni vil vegen bli stengt.

– Vi stenger når gamle skilter er fjernet og nye satt opp. Skiltingen vil vise klart at det ikke er tillatt for biler, og at det er tilrettelagt for gående og syklende, sier Vatnehagen.

Han opplyser at det er politisk vedtak om at stengingen i første omgang er en prøveordning for to år.

– Etter dette vil det bli en evaluering. Vi vil da se på hvordan brua er blitt brukt, og ny vurdering vil bli gjort, sier han.

Brua er imidlertid omkjøringsveg for Eidsvollbrua, og vil bli åpnet for biltrafikk dersom det blir nødvendig.

– Dette er ikke minst viktig for at utrykningskjøretøyer skal komme fram, sier Arnfinn Hjell, driftssjef kommunalteknikk i Eidsvoll kommune.

LES OGSÅ: Gamle glimt: Bruåpninger i Eidsvoll sentrum

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.