Om lag 25 personer deltok på dugnaden på jordet, like sør for Knevelsrud i Åsgreina.

– Det er morsomt å plukke stein, og så er det fint at idrettslaget får penger for det, sier Emma Johansen, én av skiløperne i Åsen IL.

Emma-Justine Fridlund syntes imidlertid ikke det var så morsomt, men deltok allikevel.

– Det er jo for en god sak, sier hun.

FORNØYD LEDER

Espen Tollefsen, leder for skigruppa i Åsen IL, er godt fornøyd med både dugnadsinnsats og inntektene dette gir.

– Det er fint med en sånn dugnad. 10.000 kroner kommer godt med. Det er dyrt å holde et idrettslag i drift, sier Tollefsen.

Han opplyser at det har vært stor vekst i laget.

– Vi har nå om lag 170 aktive skiløpere, sier han.

NYTT VANN- OG AVLØPSNETT

Nannestad kommune har lagt nytt vann- og avløpsnett sør for Åsgreina. Det førte til mye stein på et jorde.

– Entreprenøren som la ledningen møtte på fjell og måtte sprenge en del av traseen. Det har imidlertid ført til at det havnet mye stein i jorda, og vi kunne ikke gjøre våronna slik det var. Jordet var før fritt for stein, og nå blir det fint. Idrettslagets medlemmer gjør en god jobb, sier Hans Ringnes, som stilte med traktor for å frakte steinene bort fra jordet.

10–15 MÅL

Ringnes dyrker det aktuelle jordet sammen med Lars Kristian Kjærstad. Kjærstad stilte også med traktor. Det samme gjorde Bjørn Haga fra idrettslaget.

– Vi har fått til en avtale med kommunen som gir inntekter til idrettslaget. Det synes vi er flott. Samtidig kan vi komme i gang med våronna på dette jordet også, sier Kjærstad.

Etter at jobben med avløpsledningen var gjort ble det ifølge Ringens om lag 10–15 mål som måtte ryddes for stein.

– Det er jo kjempefint at idrettslaget kan får noen kroner i kassa. Det er veldig hyggelig at vi kunne gjøre det på denne måten, sier Ringnes, som sammen med Bjørn Haga lanserte ideen om at idrettslaget kanskje kunne ta denne jobben.

Vidar Jahr, VA-ingeniør i Nannestad kommune, opplyser at man i kommunen synes det er fint at idrettslaget kan tjene disse pengene.

– Vi inngikk en avtale med dem som dyrker jordet om et beløp, 10.000 kroner, og det er positivt at dette kommer idretten til gode. Kommunen forskutterer beløpet, og vil kreve erstatning fra entreprenøren, sier Jahr.

LES OGSÅ: Bjørn Haga ble tildelt hederspris

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.