En rekke gründere og næringslivstopper har sagt seg villige til å være gratis mentorer for elevene som har startet ungdomsbedrifter på Eidsvoll videregående skole.

KOSTER IKKE MYE Å BIDRA

- Det er viktig å støtte opp. Elevene har mye engasjement, og det koster ikke mye å bidra. Det er bare snakk om litt planlegging, sier Øystein Gjuvsland som bor i Eidsvoll og som er seniorkonsulent i rekrutteringsbedriften Impact i Oslo.

- SKAL BLI BRUKT

- Det er greit å kunne hente råd og tips. Vi skal bruke mentor mye, sier elevene i ungdomsbedriften «Music gives energi».

De tre jentene i bedriften, Anneli Arentz-Grastvedt, Benedicte Ekmo og Siri Andrine L. Bakken skal få produsert og importere treningsgensere med innebygd telefonlomme, og har egenhendig headhuntet Gjuvsland som mentor.

- Jeg har mange kontakter som det kan være greit å spille på, sier han.

NYTT TILBUD

- Dette er ikke første gangen vi benytter oss av mentorer utenfra. Men nå har entreprenørskap, i tillegg til å være et tilbud på yrkesfaglige utdanningsprogrammer, også blitt et fag for elever på studiespesialisering. Dermed er det blitt et tilbud til langt flere elever, sier lærer Hanne Østby.

Hun har brukt lokalkunnskapen sin til å invitere næringslivsmedarbeidere innen en rekke fag.

- Alle som ble invitert, takket ja. De tar av sin egen arbeidstid helt gratis, forteller hun entusiastisk.

FØRSTE MØTE

Denne uka var de framtidige mentorene samlet til orientering og det første møtet med elevene. Framover skal det knyttes kontakter og avtales møter.

ORDENTLIGE BEDRIFTER

I faget entreprenørskap og bedriftsutvikling skal elevene bygge opp en ordentlig bedrift fra idéstadiet, fordele arbeidsoppgaver, melde bedriften inn i Brønnøysundregistrene og drive den dette skoleåret, for å så avvikle den.

Det er lov å samle en startkapital på inntil 10.000 kroner, og det er lov å tjene penger på bedriften, men det er ikke lov å ta opp lån.

LES OGSÅ: Kronprinsens besøk på Eidsvoll videregående skole.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.