– Vi har brukt en del tid for å komme dit vi er i dag, men vi er glade for at vi er i mål med en avtale. Vår motivasjon i dette er at vi til enhver forsøker tid å opptre strukturert og ryddig, og ønsker å ha klare interaksjonspunkter med kommunen. Vi ønsker å komme inn mer i forkant av høringsprosesser for å være en sparringpartner i større grad, i stedet for å være en høringspartner, sier Stein-Gunnar Sanne, leder for Nannestad kulturråd.

Kjell-Erik Dahl, leder for Nannestad idrettsråd, mener avtalen er realistisk.

– Sluttresultatet ble bra. Det gagner alle og er realistisk og noe alle kan stå for, sier Dahl.

Kultursjef Ronny Nilsen viser til at avtalen synliggjør forpliktelser for begge parter.

– Dette er avtaler som er kommet fram gjennom et godt samarbeid. Frivilligheten er en svært viktig faktor for at vi skal få ting til å gå rundt i kommunen, og noe vi ikke kan klare oss uten, sier Nilsen.

Idrettsrådet og kulturrådet har hver sine avtaler, som blant annet inneholder årshjul.

– Vi har hatt et gjensidig ønske om å formalisere samarbeidet, og å avklare rettigheter, plikter og muligheter. Det har vært utgangspunktet for arbeidet, sier ordfører Hans Thue.

Han peker på at det er viktig for kommunen å ha et samspill og en klangbunn i frivilligheten.

I tillegg til disse rådene jobbes det også med å etablere et ungdomsråd. Vi har også elevens kommunestyre, og lovpålagte råd som eldreråd og råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne, sier Thue.

Kjell-Erik Dahl påpeker at samarbeidet med kommunen har vært god også tidligere.

– Vi har samarbeidet godt selv om vi ikke har hatt noen avtale, sier Dahl.

Han ser det som et utfordring at det skjer hyppige utskiftinger i idrettslagene.

– Så det å ha en avtale om samarbeid på kommunenivå er veldig lurt, og gjør det enklere, sier Dahl.

Nilsen opplyser at avtalene nå blir lagt ut på kommunens hjemmeside.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.