– Det er Patruljen Ørn fra Nannestad 1 speidergruppe som kvalifiserte seg til NM i speiding på Skogbruksmuseet i Elverum, sier Stian Berntsen, gruppeleder for Nannestad 1 speidergruppe.

NM i speiding er en årlig konkurranse i ulike speiderferdigheter.

– Samarbeid er viktig, og de får brukt sine kreative og teoretiske evner. Det deltar speidere fra hele landet i alderen 10–16 år. I år er det totalt om lag 1000 påmeldte, fordelt på om lag 120 patruljer, sier Berntsen.

Fra Romerike er det fire patruljer som deltar. I tillegg til Nannestad er det speidere fra Nes-Årnes, 1. Lørenskog 3. og Nittedal.

– En av de praktiske oppgavene er at patruljen skal lage middag til seg selv, ut fra tildelte råvarer. Patruljene skal også gjennom orienteringsløp, førstehjelp, naturkjennskap, pioner og surringer, hemmelig oppgave, samarbeid, teltinspeksjon for å nevne noe. Det blir delt ut poeng i totalt ti forskjellige øvelser. Alle øvelsene inneholder forskjellige temaer. Det er et vidt spekter, sier Berntsen.

LES OGSÅ: Fikk bronse i NM for ungdomsbedrifter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.