– Vi fikk god respons fra de andre partiene for vår argumentasjon, og det ble en god dag for foreldre og barn i Nannestad, men en dårlig dag for Karius og Baktus, sier Ole Asbjørn Ness, Sps representant i Hovedutvalget.

– Fylkesrådmannens argumenter overbeviste ikke, argumentene var vikarierende, og lokale tannlegekontorer er fornuftig, sier Ness.

– Nå må man altså finne plass til 5 millioner kroner ekstra på fylkeskommunens budsjett?

– Det beløpet vil vise seg overdrevet, og uansett så trumfer hensynet til foreldre, barn og tannhelse dette. Vi må ikke glemme hvem tjenestene er til for, og god samfunnsøkonomi, trumfer enkeltbesparelser, sier Ness.

I fjor foreslo også fylkesrådmannen at den offentlige tannklinikken i Nannestad skulle legges ned, og at tjenesten skulle overføres til Eidsvoll. Da ble saken imidlertid utsatt av utvalget.

Nå er det foretatt en utredning, og utvalget skulle ta stilling til om klinikken i Nannestad skulle legges ned, og tjenesten overføres til Eidsvoll og Jessheim, eller om klinikken skulle bestå. I ettermiddag ble det altså klart at klinikken består.

TILPASNING

Fylkesrådmannens innstilling til utvalget var: «Klinikkstrukturen på Øvre Romerike tilpasses slik at det samlede tjenestetilbudet blir faglig bredt og driften kostnadseffektiv. Tjenestetilbudet på Øvre Romerike deles på to tannklinikker på henholdsvis Eidsvoll og Jessheim som beskrevet i alternativ 1, og Nannestad tannklinikk legges ned».

BRANNSKILLER

En av begrunnelsene i saksutredningen for nedleggelse var at det i lokalene i Nannestad må etableres brannskiller og rømningsveg dersom dagens krav til brannsikring skal tilfredsstilles. Dette anbefales av Eiendomsforetaket i Akershus fylkeskommune.

– Bygget i Nannestad er ikke registrert som et særskilt brannobjekt, og dette er den faglige anbefalingen, sier Kirsten Nerheim Ahlsen, saksutreder hos Akershus fylkeskommune.

Hun viste også i saksutredningen til at det er lite formålstjenlig å legge mye penger i et bygg hvor leieavtalen utløper i 2019. I utredningen heter det at en utbedring av lokalene i Nannestad vil koste en halv million kroner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.