Det deltok ti skoler i mesterskapet, og dette er andre gangen på rad at Nannestad videregående stikker av med den gjeveste prisen.

– Vi har jobbet målbevisst de fire siste årene. Konkurransen gir elevene et bevis på at de er gode. Dette gir mye selvtillit til elevene, sier Mark Hickton som er avdelingsleder for restaurant- og matfag ved skolen.

– Men du får ikke gode elever hvis du ikke har gode veiledere og en ledelse som støtte oppunder, påpeker han.

- Vi prøve flere oppskrifter, og elevene valgte hvilke vi skulle velge til konkurransen, forteller lærer Kamilla Bjørklund.

– Norgesmesterskapet hadde fokus på julemat, og Smedstuen AS på Dal og Finsbråten AS i Eidsvoll høstet hver sin gullmedalje i tillegg til flere andre medaljer.

– STOLT TRADISJON

Finsbråten en fikk gullmedalje for tradisjonell servelat og sølv for skolerull i kategorien hverdagspålegg. I tillegg fikk bedriften bronsemedalje for håndlaget tungerull, håndlaget okserull og gourmet medisterkaker.

– Vi er stolte, sier Finsbråtens administrerende direktør, Harald Bjerknes.

– Vi har fremdeles fokus på kvalitet og fortsetter den gode trenden som har vært i Eidsvoll i lang tid. Langsiktig arbeid med gode målsettinger gir resultater.

– Resultatet er først og fremst de ansattes fortjeneste, påpeker Bjerknes.

– Det er en betydelig håndverksjobb som må gjøre. Alle ære til de som utfører dette arbeidet.

– BETYR MYE

Smedstuen fikk gull for badsturøkt lammelår, sølv for røkt pinnekjøtt og bronse for urøkt pinnekjøtt, viltburger og lutefiskbacon.

– Vi er veldig godt fornøyd, kommenterer daglig leder i Smedstuen AS, Lars Sandholtbråten.

Det var påmeldt 530 produkter fra 59 bedrifter til bedømmingen.

– Det er ny rekord og konkurransen er knallhard. Under en tredel av produktene får medalje, men vi fikk medalje for halvparten av våre. Vi er i det øvre sjiktet, og pinnekjøttet vårt får heder og medalje hvert år. Tidligere er vi også kåret til norgesmester i pinnekjøtt, påpeker Sandholtbråten.

– Resultatene betyr mye i markedssammenheng, sier han.

– Nå er vi sikret en plass ved disken både ved dette og neste julesalg, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.