Innstillingen fra forvaltnings- og økonomiutvalget, som ble vedtatt etter forslag fra Karl Henrik Laache (V), om at KommuneTV velges som løsning for videooverføring av politiske møter i Nannestad ble vedtatt mot Senterpartiets to stemmer da saken var til behandling i kommunestyret.

I første omgang tas det sikte på å overføre møtene i kommunestyret, men det kan etter ordførerens beslutning åpnes for overføring også av andre møter som holdes i kommunestyresalen.

REDAKTØRANSVAR MÅ AVKLARES

Rådmannen utarbeider forslag til regelverk for overføringen, der blant annet hensynet til redaktøransvaret og personvern søkes ivaretatt. Regelverket vedtas i kommunestyret. Investeringskostnadene belastes disposisjonsfondet. Det gjennomføres en evaluering ett år etter oppstart i forhold til formål, teknologi, omfang og etikk.

Ullensaker, Eidsvoll og Nes har livestreaming av sine kommunestyremøter i dag, og har løsningen KommuneTV fra Aventia. I saksutredningen vises det til at det er naturlig at Nannestad også benytter samme leverandør.

– VIL HØYNE INTERESSEN

– Nå er endelig videostreaming satt på det politiske kartet i Nannestad. Forslaget om streaming har vært etterspurt av Nannestad Høyre ved flere anledninger, sier Frøydis Brekke (H).

Hun mener det er mange positive sider med overføring av kommunale møter.

– Det vil høyne interessen for lokalpolitikk, og vil trolig føre til større valgdeltakelse, noe alle partier er opptatt av siden det var så dårlig valgdeltakelse ved forrige valg, sier Brekke.

– Vi tror dette kan være med og heve interessen for politikk, og en del av kommunens informasjon til innbyggerne. Det kan også bidra til at det vil bli mer morsomt å være med i kommunestyret, sier Karl Henrik Laache (V).

PÅ OVERTID

– Endelig kommer dette. Det er på overtid. Vi foreslo dette første gang til budsjettbehandlingen i 2014. Når vi får dette på plass gjenstår det at innbyggerne informeres på en god måte, sier Arild Hemstad (Frp).

Karl Arne Leivestad (Sp) pekte blant annet på økonomien.

– I forbindelse med utbedring av skolenes uteområder, en sak som vi også skal behandle i dag, har vi problemer med å finne penger. Her er vi da klare til å bruke 100.000 til noe vi ikke vet hva blir, sier Leivestad.

Sps to representanter stemte derfor imot forslaget.

Ørn Terje Foss (SV) pekte på at de fleste ikke er vant til å «stå på TV».

– Det blir noe helt annet å stå på talerstolen med et kamera på deg, sier Foss.

LES OGSÅ: Kommunestyremøtene på direkten

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.