2020 blir det siste året Nav holder til i rådhuset. Nå er Ullensaker kommune på jakt etter over 2000 kvadratmeter kontorlokaler å leie i Jessheim sentrum.

– Lokalene må ha en god, nøktern kontorstandard, ha gode inneklimaforhold og god sikkerhet. Innflytting senest 1. januar 2021, ifølge kravet.

FOR TRANGT

– Dagens lokaler er for små og uhensiktsmessige med tanke på fremtidig behov og oppgaver. Vi pusset opp lokalene her i fjor, men Nav er fordelt over tre etasjer og det er ikke optimalt selv om alle ansatte har egen kontorplass, påpeker kommunaldirektør Inger Kronen Tveranger.

– Hva skjer nå?

– Vi har gått ut med en åpen konkurranse og ber om tilbud fra både offentlige og private tilbydere. Dette er basert på en bestilling vi fikk av kommunestyret i 2016, sier hun.

ENORM INVESTERING: Skal bruke milliarder på dette jordet

– Dette er en tjeneste som bør være sentrumsnær?

– Ja. Vi vil være i Jessheim sentrum for det gir best tilgjengelighet for brukerne. Resten av våre krav står i spesifikasjonen om hva slags lokaler vi trenger, så nå er det opp til interesserte tilbydere å lese seg opp på den, sier Tveranger.

– Når har de frist på seg til å svare?

– 25. mai. Deretter må vi forberede en sak til kommunestyret i september, der politikerne skal ta et endelig valg. Jeg er optimist og tror vi har dette på plass til da, sier kommunaldirektøren.

KUNNE HATT LOKALER

Formannskapet 6. februar vedtok rådmannens innstilling om at Ullensaker kommune inngår avtale om leie av lokaler til Nav i Trondheimsvegen 82, for fire millioner kroner årlig.

– Avtalen signeres for 15 år med opsjon på 5+5 år, anbefalte han.

Trondheimsvegen 82 eies av Emil Kristian Mogens Eiendom AS. Lokalene er 2000 kvadratmeter, akurat det Nav har behov for.

Da saken havnet i kommunestyret uken etter ba Høyres Karianne Raad Wanggaard om å lukke møtet, og at Lise Kragset Furuseth (KrF) måtte forlate salen siden ektemannen Paal-Mogens Furuseth er styreleder selskapet,

– Saken omhandlet mulig inngåelse av en leieavtale hvor vi mente det under debatten kunne bli behov for å diskutere kommunens mulige forhandlingsstrategi. Derav forespørsel om lukking av møtet, sa Wanggaard og fikk flertall for dette.

Dermed måtte alle andre ut på gangen, og etter en lang diskusjon vedtok kommunestyret å utlyse konkurranse om nytt Nav-kontor i markedet. Den vedlagte leieavtalen ble dermed ikke inngått.

- Vi har ikke sett utlysningen ennå og kan ikke svare på om vi er interessert lenger. Dessuten driver vi nå med visninger til andre interesserte leietakere, sier Paal Mogens-Furuseth.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.