Området er primært tenkt til storhandel samt en dagligvareforretning, og planene er møtt med stor interesse i markedet.

– Etablering av besøksintensiv næringsvirksomhet i området vil være i strid med rikspolitiske bestemmer, påpeker Fylkesmannen.

– Detaljhandel vil svekke eksisterende sentrumsområde, bidra til byspredning og økt bruk av personbil.

– Her foreligger det et vedtak fra kommunestyret, og handelsparken ligger like ved E6 i et område som kommer til å vokse kraftig i årene framover. Her må de lokale fylkespolitikerne på banen. En innsigelse fra Fylkesmannen er en invitasjon til dialog. Det skal han få, både med kommunen og med tiltakshaver, sier Tim Holmvik som er ansvarlig eiendomsutvikler for området.

Fylkesutvalget i Akershus var på befaring mandag. Den turen er hovedutvalgsleder Olav Resaland (Ap) i kommunen skeptisk til.

– De kjørte bare rett forbi i minibuss. Det var minimalt de så, og ikke sa de noe heller, sier Resaland.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.