Beløpet ble i 2009 låst til delfinansiering av en tverrveg, som blir en fylkesveg, mellom Åsgreina og Ukkestad. Planen var da at finansieringen skulle være en fordeling mellom utbyggere, Akershus fylkeskommune og utbyggere i Åsgreina.
Tverrvegen er en rekkefølgebestemmelse for blant annet utbygging av et boligområde ved Stordammen i Åsgreina. Forslaget om å oppheve vedtaket ble støttet av alle partier unntatt Høyre og Frp.

STORE UTFORDRINGER

- Vi har store utfordringer innenfor områder som skole, helse og idrett som må prioriteres. Skal vi da bruke disse pengene til noe som er fylkeskommunens ansvar. Vi ønsker både tverrveg og utbygging i Åsgreina, men vegen er fylkeskommunens ansvar, sier ordfører Hans Thue (Ap).
Ifølge kommunen vil utbygging av området (B30 i kommuneplanen) bety at det vil bli behov for å legge offentlig avløp også nordover fra Åsgreina.
Fra Opis Luma AB og Paui AB, som eier området ved Stordammen, opplyses det at planene for å realisere en utbygging nærmere enn noen gang.

UTSATT I HØST

Vegsaken sto også på sakslista til kommunestyremøtet i november i fjor, men ble utsatt fordi utbyggerne av området i Åsgreina ønsket et møte med kommunen for å informere om planer og framdrift i håp om at vedtaket skulle opprettholdes.
I tillegg til et boligprosjekt ved Storammen er det også fortsatt planer for utvikling av blant annet golfresort med golfhotell på Trondrud gård.
De eier også hotelltomta ved Stordammen, som er regulert tidligere.

VEGEN ER NØKKELEN

- Vi kan ikke la denne sjansen gå fra oss. Det er snakk om mange arbeidsplasser. Vegen er en nøkkel for å få til dette, og ber om at saken utsettes, sier Frøydis Brekke. (H).
Bjørn Ludvigsen (Frp) er av samme oppfatning.
- Dette er tragisk også for dem som bor i Åsgreina, sier Ludvigsen.
Høyres forslag om utsettelse falt mot Høyres og Frps stemmer.
En ny tverrforbindelse kan altså bli avgjørende for om det kan komme offentlig avløp også mellom Åsgreina og Røtterudmoen, siden tverrvegen ifølge utbyggeren har stor betydning for om det blir utbygging av boliger, og eventuelt hotell, ved Stordammen eller ikke. Det er også i kommuneplanen avsatt områder til boligformål lenger nord for Åsgreina som i framtida eventuelt kan tilknyttes et kommunalt avløpsanlegg.
Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.