Boligpartner vil bygge 54 leiligheter over to etasjer i fire- og seksmannsboliger langs Kisavegen. Den 13,5 mål store eiendommen har betegnelsen B4 i kommunedelplanen og består av gnr. 104 bnr. 1 og 9 vis-à-vis Skrythagen.

BER OM GOD UTNYTTELSE

Kisatunet som prosjektet heter, ligger inne i boligprogrammet med 20 leiligheter, noe utbygger synes er altfor få.

– I tråd med nasjonale retningslinjer for boligbygging og vern av jordbruksareal, bør området utnyttes godt. 52–54 boenheter vil gi en fin balanse mellom boligmasse, felles utearealer med lekeplasser og sosiale soner, samt parkering, skriver Norconsult til kommunen når de ber om et oppstartsmøte for reguleringen på vegne av Boligpartner.

MIDTPUNKTET I BYGDA: Butikken betyr alt

– Bebyggelsen er tenkt å utfylle eksisterende boligmasse i nærområdet som i stor grad består av eneboliger og gårdsbruk. Slik kan de som ønsker en lettstelt leilighet fortsatt bo i et nærmiljø de trives i. Vi vet at mange ønsker en privat hageflekk og andre kun en balkong, heter det i søknaden.

Boligpartner vil bygge flest 3-roms leiligheter i toetasjes 4- og 6-mannsboliger, i tillegg til noen små toroms og noen større fireroms.

HELLER FAMILIER

I sin innstilling til formannskapet mener rådmannen at Kisatunet er feil sted for mange små boenheter.

– Rådmannen forstår og støtter argumentet med høy utnyttelse ved nedbygginga av dyrka mark, men er ikke enig i at det må være med mange mindre boenheter. Rådmannen mener at det her bør legges til rette for større boenheter for familier. Små boenheter er det regulert for sentrumsnært på Nordkisa, skriver han blant annet.

Kravet om 90 prosent bolig- og befolkningsvekst på Jessheim og Kløfta og 10 prosent i kommunen ellers, blir utfordret med for mange boenheter i Nordkisa.

NY BOK OM VIKTIG ARBEIDSPLASS: Fabrikkhistorie mellom to permer

Formannskapet fulgte enstemmig rådmannens innstilling. Arbeidet med reguleringsplan for B4 i Nordkisa kan dermed settes i gang, hvis det legges til rette for boligtyper med størrelse tilpasset barnefamilier.

– Kvote for 2016 på 20 boliger videreføres, men endelig antall avklares i planprosessen, heter det i vedtaket.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.