De to 9.-klassingene likte i alle fall å teste ut baser og syrer da de snuste på framtida på Eidsvoll videregående skole.

Nicolas og Martin fra Råholt ungdomsskole er to av hundrevis av ungdomsskoleelever som har vært på besøk i distriktets videregående skoler. Målet er at de skal stå bedre rustet til å velge studieretning når den tiden kommer.

FORBEREDELSE

Eidsvoll videregående skole og assisterende rektor, Odd Cato Rynning, tok imot over 300 ungdomsskoleelever mandag. De kom fra Råholt, Feiring, Vilberg og Hurdal.

- De fleste har hatt en forberedende runde på skolen sin. Så kommer de hit i dag og får vite enda mer om studieretninger de kan velge. Dette skal legge grunnlaget de tre dagene elevene kommer tilbake i uke 11 og 12. Da skal de ha bestemt seg for hvilket utdanningsprogram de vil teste ut, forter Rynning.

- Er det mange som velger feil retning, Rynning?

- Nei det er ikke så mange som hopper av linjevalget sitt, og det har blitt færre etter at denne utprøvingen starter. Videregående jobber tettere med ungdomsskolen, men det er jo slik at mange velger studiespesialisering fordi da er alle studiemuligheter tilgjengelig etterpå.

LES OGSÅ: Odin vil bli murer

TROR IKKE VALGET VAR HELT RIKTIG

En som nå tror at hun tok et feil valg, er Silje Johanne Kristoffersen. Hun går i andre klasse på studiespesialisering og hadde en plan om å bli advokat.

- Jeg har skiftet fokus og vil heller bli frisør/ makeupartist, sier hun.

Sammen med Sara Walstad, som også går på studiespesialisering, sitter hun i informasjonsskranken. Jentene deler ut materiell, informerer og hjelper ungdomsskoleelevene med å finne fram.

- Jeg har en viss plan, og studiespesialisering gir mange muligheter til å gå videre når jeg skal bestemme meg for hva jeg skal studere, sier Sara.

LES OGSÅ: Storinnrykk på de videregående skolene

INN I KLASSEN

Nicolas Løkke og Martin Degenes fra Råholt ungdomsskole er klare til å få en smakebit på hva de kan vente seg om de velger studiespesialisering, hvor naturfag med kjemi og fysikk er et område man kan sette seg mer inn i. De har fått på gummihanskene og er i gang med å sjekke PH-verdien i forskjellige væsker. De to 9.-klassingene er ganske så sikre på at det blir studiespesialisering når de begynner på videregående.

- Mulig det blir kjemi videre. Dette var jo morsomt og interessant, sier de når de tester ut blant annet PH-verdien i cola og grønnsåpe.

700 ELEVER

Eidsvoll videregående skole har over 700 elever og 150 ansatte. Skolen har både studieforberedende- og yrkesfaglig utdanningsprogram. Skolen har følgende utdanningsprogrammer:

Bygg og anleggsteknikk

Elektrofag

Helse og oppvekstfag

Idrettsfag

Service og samferdsel

Teknikk og industriell produksjon.

Studiespesialisering

Allmennfaglig påbygning, vg3

Tilrettelagt opplæring

Eidsvoll videregående skole tilbyr utveksling med York College i York, Storbritannia i Vg2. Utvekslingen er i tett samarbeid med Heltberg International School.

Eidsvoll videregående skole har elever fra hele Øvre Romerike.

Skolen legger vekt på elevrådsarbeid. Derfor er «elevråd» omdøpt til «elevregjering». Den har ansvar for et internasjonalt prosjekt, der elevene jobber og samler inn penger til et godt formål. «Regjeringen» jobber tett sammen med skolens ledelse.

LES OGSÅ: På spenningstur

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.