Dette er første gangen norsk lærer er nominert, og Barbara Anna Zielonka setter stor pris på nominasjonen.

– Det føles fantastisk, og er veldig stort. Å bli sett og verdsatt betyr mye for meg, sier hun til Akershus fylkeskommunes nettside.

HEDRET FØR: Fikk Gullepleprisen

Global Teacher Prize ble grunnlagt i 2014 av Varkey Foundation. Målet med prisen er å understreke hvor viktig rolle lærere spiller i samfunn og anerkjenne de beste lærerne.

– Dette er Nobelprisen innen utdanning, påpeker Zielonka.

Dette året søkte 40.000 lærere om å bli nominert. Alle de 50 nominerte skal delta i Global Education and Skills Forum 2018 i Dubai, hvor vinneren kåres 18. mars. Vinneren får en million amerikanske dollar i premie.

– Jeg er kjempeglad for at jeg kommer til å bli bedre kjent med de 49 lærere fra hele verden, sier Zielonka.

ET NÅLØYE

Med rundt 40.000 søkere for å bli nominert, må man har utrettet noe spesielt for å bli plukket ut. Zielonka mener det kan være flere faktorer til at nettopp hun ble plukket ut, melder akershus.no. 

– Jeg tror at det er kombinasjon av ganske mange ulike læringsmetoder og faktorer. Variasjon, hardt arbeid og et stort engasjement er avgjørende. Det er nøkkelelementer i min jobb. I løpet av 10 år har jeg prøvd å endre og forbedre min undervisning hvert år. Utvikling av dynamisk tankesett, digital borger- og lederskap hos elever, prosjektbasert læring, Genius Hour, Passion Projects, teknologirik undervisning, tverrfaglighet, bruk av digitale læringsressurser. Ikke minst globale prosjekter der elevene får brukt muntlige ferdigheter og læring i autentiske situasjoner i klasserommet. Det er noen av tingene som er kjempeviktig for meg. Noe jeg virkelig brenner meg for, understreker Zielonka.

Barbara Anna Zielonka har tidligere vunnet priser som «The Great Global Challenge Grant» for prosjektet «The Universe is Made of Tiny Stories” som den eneste europeiske læreren, Gullepleprisen 2017 i Norge for sitt arbeid med IKT i skolen, samt flere europeiske eTwinnings kvalitetsmerker.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.