Tirsdag sto hytteeier Per Aanum fram i Eidsvoll Ullensaker Blad og krevde ny demning i sjøen Nord-Fløyta. Nå er sjøen kraftig nedtappet og strandsona rundt hytta hans er blitt en gjørmete steinørken. Stjøen er tappet ned av NVE av sikkerhetsmiessige grunner. Man frykter at den ett hudnre år gamel demningen skal briste. I dag er sjøen tappet tre og en halv meter. Meningen er at den skal bli varig nedtappet to meter.

Aanum viser til at både ordfører og varaordfører tidligere hadde uttalt at kommunen trolig måtte påta seg ansvaret siden det ikke er funnet noen eier til demningen.

- Ny demning vil koste en god del millioner kroner. Når vannet kommer opp igjen halvannen meter, tror jeg de tblir slik framover, sier ordfører Einar Madsen.

- - Vi hadde befaring ved velforeningens badeplass tirsdag, og foreningen er fornøyd med den planlagte løsningen for ny badestrand. Vi skal nå begynne å kjøre på sand.

FORSTÅR HYTTEEIERNE

Ordføreren viser til erfaringene fra Øvre Holsjø der ny demning kostet omkring fem millioner kroner.

- Ny demning i Nord-Fløyta kan bli enda dyrere. Jeg tror kommunen må bruke de pengene et sted. Men jeg forstår at Aanum og de andre hytteeierne er frustrerte, sier Einar Madsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.