– Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats. Det kreves mer og mer miljømerking og registrering. Innenfor det offentlige krever stadig flere anbud at bedriftene er miljøsertifisert, sier ordføreren.

Han opplyser at det fra før bare er to bedrifter som er Miljøfyrtårn i Nannestad–Vinmonopolet og PG AS. I tillegg er fire barnehager, to skoler og Nannestad kirkelige fellesråd godkjent.

Sveinar Hoff, daglig leder hos Nordengen AS, innrømmer at det var en større jobb å oppfylle kravene enn han trodde.

– Vi så at det var et behov for å ha dette når vi skulle gi anbud. Vi ble ganske overrasket da vi så omfanget av hva dette innebar, blant annet gikk det mye på ansatte og helse, miljø og sikkerhet. Da vi kom i mål hadde vi lært oss litt andre måter å jobbe på, sier Hoff.

LES OGSÅ: Blir forbilde for andre kommuner

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.