Høyres toppkandidat til neste års kommunevalg, Willy Kvilten er for lengst klar, og på nominasjonsmøtet torsdag kveld ble resten av lista banket. Det endte med at Ketil Nordengen, sentral Høyre-politiker de siste årene, trakk seg fra lista.

MANGEL PÅ TILLIT

Nordengen var fra et flertall i nominasjonskomiteen satt på 7. plass, mens et mindretall ønsket han på 2. plass. Nordengen tapte kampvoteringen mot Karianne Raad Wanggaard om 2.-plassen med 38 mot 18 stemmer.

- Jeg har i kveld valgt å trekke mitt kandidatur til Ullensaker Høyres liste 2015. Mangel på tillit fra Høyres medlemmer er bakgrunn for mitt valg, skrev Ketil Nordengen på sin Facebook profil etter nominasjonsmøtet torsdag kveld.

Nordengen står på 5. plass på lista til Akershus fylkesting for Høyre. Han er inne i sin tredje periode i kommunestyret i Ullensaker, og sitter i formannskapet og er partiets gruppeleder.

TRIST

Høyres ordførerkandidat Willy Kvilten synes det er trist at Nordengen trekker seg.

- Jeg ville gjerne ha Ketil med på laget. Med tanke på at han både har en tung jobb sivilt, og står høyt oppe på lista til fylkestinget, synes jeg det var en god vurdering av nominasjonskomiteen å gi han en 7. plass til kommunevalget. Det ville betydd at han kunne være med i kommunestyret og ta med seg saker derfra inn til fylkestinget, sier Kvilten.

De neste på lista etter Kvilten og Raad Wanggaard er Tim Holmvik, Nina Ellingsen og Martin Willoch Olstad.

- Vi har en kjempebra liste og jeg gleder meg til valgkampen, sier Kvilten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.