6.–8. oktober ble det 25. nordiske sjakkstevnet for synshemmede holdt på Hurdal syn- og mestringssenter. Utstyrt med spesialtilpassede brett og brikker stilte Danmark, Finland, Sverige og Norge med hvert sitt 6-mannslag.

Det var i år Danmark som gikk av med sammenlagtseieren, etterfulgt av Norge, Sverige og Finland. Sjakkstevnene har vært holdt annethvert år siden 1969, arrangert av deltakerlandene etter tur.

Under stevnet kom Vibeke Tomstveen og Jonny Ruud i Lions Hurdal på besøk med en overraskende pengegave til stevnet på kroner 13.500 kroner. Bidraget ble gitt i forbindelse med Lions’ 110-årsmarkering

– Vi håper å påvirke unge, så denne interessante og spennende hobbyen fremdeles skal være et tilbud til synshemmede, sier Tormod Prytz i sjakk-sekretariatet under stevnet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.