Mange bil- og teknologiprodusenter jobber med en nullvisjon, blant annet Continental.

– Moderne teknologi redder allerede liv på veiene over hele verden. Stabilitetskontroll alene har gjort at man nå unngår en rekke ulykkestyper som tidligere var vanlige. Antallet drepte og hardt skadde ved utforkjøringer har for eksempel blitt mer enn halvert siden 2000. Utviklingen på denne fronten går ekstremt fort nå, og vi er overbevist om at dette er en realistisk visjon, forteller marketingansvarlig for Continental i Norge, Hege Eike Lie.

24 prosent av mennene i undersøkelsen tror det vil være mulig, mot 13 prosent av kvinnene. Og det er de yngste som har mest tro på at teknologien vil hjelpe oss til å nulle ut trafikkulykker. Blant dem mellom 18 og 29 år har 30 prosent troen, mens bare 11 prosent av dem over 65 tror det samme.

Lie tror autonom kjøring og sammenkobling av veitrafikken er nøkkelen for å nå en slik nullvisjon. – Når bilene kan kommunisere med hverandre og ta hensyn til informasjon om forhold man ikke ser, vil risikoen reduseres betraktelig. (NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.