Ole Einar Mehus fra Jessheim er 19 år gammel, og er blant finalistene til «Norges hyggeligste håndverker».

– I alle dager … jeg kom videre av 2444 nominerte, sier Mehus.

tatt på senga

Av de 2444 som først ble nominert, er 22 videre til finalen. Mehus selv tok ikke konkurransen så alvorlig, før han fikk vite at han hadde gått videre til finalen.

– Jeg ble oppringt av arrangørene, som sa at de skulle sende et filmteam på jobben min. Da ble jeg tatt litt på senga, og visste ikke om jeg hadde lyst lenger, flirer den unge lærlingen.

Men Mehus tok det som en erfaring å ta med seg videre, og har funnet seg til rette med å være arbeidsplassens kjendis.

– De jeg jobber med tuller litt med det, så jeg har fått noen kommentarer. Men det er artig, positivt å se at det faktisk er så mange som gir tilbakemeldinger, sier Mehus.

Nominert av mange

Mehus ble først nominert av sin egen tante, men har i ettertid fått 10 andre nominasjoner fra kunder og bekjente.

«Hyggelig, seriøs og dyktig», skriver Per Øyvind Hauge i sin nominasjon. «Ole Einar er Norges hyggeligste håndverker. Alltid klar for å gi en hjelpende hånd. Alltid blid og godt humør», skriver Harald Hammerseth.

Selv da EUB tok kontakt med Mehus, var hyggeligheten og ja-mentaliteten framtredende.

– Kunne du tenke deg å stille opp på en sak om Norges hyggeligste håndverker?

– Ja, helt klart, jeg må bare ta det opp med sjefen først, så ringer jeg deg opp igjen, svarte Mehus.

Det var selvfølgelig helt i orden, og EUB fikk møte den hyggelige mannen, og hans hyggelige medarbeidere, på deres hyggelige arbeidsplass på Nordkisa – for å ta noen bilder.

Praten fikk vi ta senere. Mehus ville helst ikke ta seg en pause fra jobben for å la seg intervjue. Typisk håndverkere.

– Angrer ikke et sekund

Da Mehus skulle begynne på videregående, valgte mange av kameratene hans å gå studiespesialiserende fag, for å få studiekompetanse. Mehus gikk i en annen retning, og søkte seg inn på yrkesfag.

– Jeg valgte å satse på det jeg syns er gøy og spennende, jeg trives utrolig godt med det og har ikke angret et sekund, sier Mehus.

Neste år skal han ta svenneprøven, og så bestemmer han seg for veien videre.

– Jeg har lyst til å ta videre utdannelse som tømrer, sier læregutten.

Fakta

  • Målet med Norges Hyggeligste Håndverker er å vise fram så mange som mulig av de dyktige, skikkelige og hyggelige håndverkerne som finnes i Norge.
  • En nominert kan få flere nominasjoner, men man kan kun gi sin nominasjon til den samme personen en gang.
  • Finalistene offentliggjøres 01.09.2018 og det vil være mulig å stemme på disse helt fram til finalen den 15. september 2018.
  • Avstemningen skjer på hjemmesidene til Norges hyggeligste håndverker.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.