– Denne kjeden har 80 butikker i Danmark. De åpnet to i Kristiansand i sommer og en i Torggata i Oslo nylig. Jessheim blir det fjerde stedet som får dem, og de er på plass 31. oktober, sier eiendomssjef Kristian Johansen i Skovly.

STERK VEKST

Normal ble startet i 2013, og har vokst seg store svært raskt i Danmark.

– De selger vanlige merkevarer med fokus på hud, hår og vaskemidler, i tillegg til andre merker og varer. Kjennetegnet er at de selger dette til veldig lave priser, men de er ingen typisk dagligvarekjede siden de mangler matsegmentet, påpeker Johansen.

ELGIGANT FLYTTER INN: Power satser skikkelig på Jessheim i høst.

– Hvordan klarer de å senke prisene lavere enn de norske kjedene som allerede sier de er billigst?

– Det handler om volum. Normal kjøper inn store volumer direkte fra leverandør. På den måten unngår de fordyrende mellomledd. Vi vet at butikken deres i Sørlandssenteret i Kristiansand har hatt vanvittig med besøk allerede, og det var noe av grunnen til at vi tar dem inn i Jessheim Storsenter, sier Johansen.

NOE NYTT

Ikke bare er Normal et helt nytt butikknavn både i Norge og på Jessheim, men Johansen mener også at butikken kan tilføre Storsenteret noe nytt.

HUSKER DU DETTE: Jubler for mange hundre ølsorter

– Dette er et annet konsept enn noe av det vi har her fra før av. Vi gleder oss til å få dem på plass.

Hvor i senteret skal de etablere seg?

– Normal får 450 kvadratmeter i plan to i Skovly, rett inn fra den nye brua som binder det gamle og nye senteret sammen. Der skal de ligge side om side med power, XXL og G-Max. De har allerede ansatt butikksjef og det blir flere lokalt ansatte der etter hvert, påpeker han.

HELT NORMALT

– Alt vi selger er helt normale ting, som du bruker i din hverdag. Vi kjøper merkevarer der de er billigst så vi kan selge dem til faste lave pris samtidig med at vi også tjener litt, reklamerer Normal med selv.

De mener selv de er i stand til å konkurrere med markant lavere priser på merkevarer fordi de importerer varene fra distributører overalt i EU.

– Derfor kan du ofte spare 30–60 prosent sammenlignet med markedsprisen, hevder de.

-Kan deres inntog føre til at de andre kjedebutikkene på Jessheim setter ned prisene på tilsvarende varer, Normal innfører tydeligvis en priskrig?

– Ja, det skal du ikke se bort ifra, sier Johansen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.