– Om Stortinget velger meg i morgen er det en oppgave jeg går til med ydmykhet og arbeidslyst, sier Trøen i en pressemelding.

Selve presidentvalget skjer i Stortinget torsdag. Det er vanlig at alle partiene stiller seg bak og stemmer for stortingspresidenten – uansett hvem det er.

Hun overtar etter Olemic Thommesen som måtte trekke seg forrige uke som følge av byggeskandalen på Stortinget.

LES OGSÅKvinne fra grunnlovsbygda kan bli ny stortingspresident

Første eidsvolling

– Tone har en fabelaktik bakgrunn for å bli stortingspresident. Hun er nemlig fra grunnlovsbygda Eidsvoll og vil bli den første stortingspresidenten, dersom hun blir valgt, fra Eidsvoll, sier Høyres parlamentariske leder Trond Helleland i en pressekonferanse på Stortinget onsdag kveld før han ga ordet til Trøen. 

– Dette er en stor og viktig jobb. På kort sikt blir det viktigste å gjennomføre byggeprosjektet på en måte som styrker tilliten til Stortinget, sier Tone Trøen under en pressekonferanse på Stortinget onsdag kveld.

SE FOTOREPORTASJE: Vi fulgte Tone en dag på tinget

Tidenes andre kvinne

Tone kom inn på Stortinget i 2013, ble nylig parlamentarisk nestleder og er leder av familie- og kulturkomiteen på Stortinget.

Ikke siden rett etter 1. verdenskrig har noen blitt valgt til stortingspresident med kortere ansiennitet på Stortinget enn Trøen. Hun blir også den andre kvinnen som er stortingspresident - den første var Kirsti Kolle Grøndahl (Ap), som var president fra 1993 til 2001.

EUB følger saken!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.