• NY BRYGGE: Flytebrygga i Gullverket, med badestige, og tauløkker rundt hele.

Værvarselet viser helt opp til 29 varmegrader denne helga - med sol fra skyfri himmel, men den beste varmen kommer først litt utpå dagen.

Nordbytjernet og Hurdalsjøen

Værvarselet viser 28 grader lørdag og søndag ved Nordbytjernet og Hurdalsjøen. Nannestad har 25 og 29 grader de to dagene, det samme har Eidsvoll.

Det er meldt om 25 grader i badevannet enkelte steder. Jessheims unike temperaturmåler badenymfa.no viste 22 grader midt på dagen fredag.

Det betyr at det blir nok en fin sommerhelg på Øvre Romerike!

Ny flytebrygge

Ved badeplassen i Fløyta i Gullverket er det nylig satt ut en helt ny flytebrygge. Denne er forankret rett ut for det ytterste berget, er utstyrt med badestige og tauløkker rundt hele. Dette er et fint tillegg på en mye brukt lokal badeplass. 

Slik kommer du dit: Følg Riksveg 181 fra Sundet, Eidsvoll sentrum, mot Odal. Etter å ha passert bebyggelsen i Finnbråtalia og Brennlia, får du XL-bygg og allmenninga på høyre hånd før skiltet til Fløyta dukker opp omtrent samtidig med skiltet for Gullverket. Her er det en liten, men grei parkeringsplass som raskt blir fylt opp på fine sommerdager.

Kvaliteten på badevannet

Avdeling for Miljørettet helsevern - Øvre Romerike tar løpende badevannsprøver. Ved siste måling var resultatet betryggende for alle fleste badeplassene, det vl si at badevannskvaliteten er god.

Brannfare

Det er fortsatt meget stor brannfare på Øvre Romerike, og det er innført totalforbud mot bruk av ild i kommunene på Øvre Romerike. Det er Øvre Romerike brann og redning som vurderer denne faren. Det var nylig flere branner i Nittedal, hvor Øvre Romerike brann og redning bidro med både mannskaper og terrenggående brannbiler for å hjelpe til med slokkearbeidet.

Totalforbudet mot ild opprettholdes til nye beskjed gis.

Vil du heller bade inne: I kø for nyåpningen av Råholt bad - nå med klor i bassengene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.