Furusethgata har vært stengt for gjennomkjøring en stund, og i de siste dagene har folk sett hvorfor. Der bygges nemlig overgangen mellom Jessheim storsenter og Skovly Vest. Og det er mer enn en vanlig overgang.

– Nå ser vi bare to armer, men den tredje armen kommer på plass med neste byggetrinn i Skovly-kvartalet, sier Tore Kværner i HK Eiendom.

Brua holdes oppe av en betongfot. Oppå den skal selve brukaret bygges inn med flerfarget glass. Hele prosjektet er Tore Kværners idé.

FRA ÅRHUS

– Inspirasjonen hent jeg fra den sirkelrunde gangveien oppå taket til Århus kunstmuseum. Den er kledd inn med glass i alle regnbuens farger, og jeg synes det er en stilig installasjon, sier han.

Nå gjenskaper han litt av dette midt i byen.

– Dette blir noe mer enn ei gangbru?

– Ja, jeg håper at brua kan bli et signalpunkt og møteplass for hele byen.

– Hva med selve betongfoten, blir den kledd inn eller skal den være slik som nå?

– Den skal det renne vann over så det blir som en liten foss. Og den skal i tillegg belyses, påpeker han.

ALt klart i november

– Når kan folk ta i bruk vidunderet?

– Alt skal være klart til åpningen av Skovly Vest i november måned.

Prosjektet har en prislapp på ca. 18 millioner kroner. Det inkluderer naturligvis monteringen av gangbrua inn i Jessheim Storsenter, rett over trappa inn fra Furusethgata.

Jessheim-mannen Tore Kværner er en av de store utbyggingsaktørene i byen, og prosjektet som nå reises har fått navnet Skovly. Hele plassen mellom Rådhusgata og Trondheimsvegen skal bygges ut. Det første byggetrinnet med boliger, parkeringsgarasje og næringslokaler som nå er nær ferdigstillelse, heter Skovly Vest.

Neste byggetrinn er Skovly Øst og så til slutt et hotell på hjørnet av Trondheimsvegen og Furusethgata.

LES OGSÅ: 45 nye leiligheter i Skovly skal ut i markedet

Fakta
  • Hele plassen fra rådhuset til Trondheimsvegen bygges ut.
  • Prosjektet heter Skovly, og er inndelt i tre byggetrinn.
  • Skovly Vest bygges nå.
  • Skovly Øst skal bygges på plassen mot rådhuset.
  • Til slutt kommer et hotell mot Jessheim Panorama. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.