Antatt byggestart vil være i september.

Det forteller fylkesvaraordfører Lars Birger Salvesen (KrF).

- Prosjektet innebærer bygging av rundt 1.500 meter gang- og sykkelveg langs Odalsvegen på nordsiden av fylkesvegen fra Vilberg til Finnbråtavegen. Gang- og sykkelvegen er lagt slik for å koble seg til eksisterende gang- og sykkelveg i vest og til eksisterende boligområde i øst, sier Salvesen. Reguleringsplanen ble vedtatt høsten 2014.

- Dette gjelder både for skoleelever, men også som et raskt og godt bindeledd mellom store boligområder og sentrum og togstasjonen. Tiltaket vil gi en vesentlig høyere trafikksikkerhet til gående og syklende på strekningen, sier Salvesen.

Strekningen er høyt prioritert av Eidsvoll kommune, og var blant topp-tre prioriteringer i rapporten «Trygging av skoleelever» i 2012. Nå pågår det grunnerverv.

Forslag til grunneieravtaler er utsendt og noen har kommet med tilbakemeldinger. Prosjektet koster 27,8 millioner.

LES OGSÅ: - Jeg tror vi har funnet løsningen for fylkesveg 33

LES OGSÅ: 26 millioner til to viktige gangveger

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.