I dag finansieres ØRIK gjennom et bidrag fra leverandørene i forhold til omsetningen. Dette vil kommunene endre på.

Forslaget er å skille ØRIK ut fra ØRU og legge administreringen av innkjøpene til Ullensaker. De andre kommunene skal bidra med tilskudd per innbygger.

Saken skal behandles i alle ØRU-kommunene. I Eidsvoll skapte forslaget debatt.

- Vi gir Ullensaker ansvaret for å forvalte 25-30 prosent av Eidsvoll kommunes budsjett, påpekte Helge T. Blindheim (H) og nevnte i samme slengen tanken om kommunesammenslåing.

Innlegget fikk Hans Arvid Øberg (Ap) til å be om gruppemøte. Tenkepausa endret imidlertid ingen ting. Ap gikk for inn for forslaget.

Blindheims innlegg fikk også andre partier til å tenke seg om.

- Representanten fra Høyre drar opp en problemstilling som vi bør tenke mer på, uttalte Finn Terje Tønnessen (Frp).

- Vertskommuneavtalen har ett års oppsigelse. Dette er fullt mulig å komme tilbake til, sa varaordfører Terje Teslo (Sp).

Dermed gikk alle for vertskommuneopplegget.

LES OGSÅ: Sånn kan vi ikke ha det

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.