• ROMERIKSLEDER. Tidligere politioverbetjent ved Ullensaker lensmannskontor, Terje Didriksen, er nå politiinspektør ved Skedsmo politistasjon og leder for Geografisk driftsenhet Romerike. Arkivfoto: Thomas Hansen.
  • NY. Grethe Løland blir ny politistasjonssjef på Gardermoen. Foto: Politiet.

Sammenslåingen av politidistrikter og nærpolitireformen begynner nå å få praktiske utslag.

NES TIL EIDSVOLL

Nes lensmannskontor skal legges ned og mannskapene overflyttes til Eidsvoll. Nåværende lensmann i Nes, Bernt-Ingar Jahren (59 år) overtar ledelsen av nye Eidsvoll lensmannsdistrikt.

-Jeg skal ikke skape noen revolusjon. Det er to godt drevne kontorer som slås sammen, og vi må ta vare på det gode, sier han.

– Politiet skal generelt bli mer forebyggende, og det skal jeg følge lojalt opp for å hindre at uheldige ting skjer, sier han.

Jahren har jobbet ved Nes lensmannskontor siden 1988 og har de siste 11 årene vært lensmann.

– Nes kjenner jeg, og jeg kjenner også Eidsvoll godt, for kona mi er derfra. Det er Hurdal jeg bør bli bedre kjent med, sier han.

Nes-kontoret har 17 ansatte, og det nye lensmannsdistriktet skal få 44 ansatte. Fysisk fusjonsdato er ikke fastsatt, men blir trolig på ettervinteren.

UAVKLARTE OPPGAVER

Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor blir lagt ned og innlemmet i Ullensaker lensmannsdistrikt fra 1. mars neste år, og både lensmann Bjørn Hoff i Nannestad og Jan Vidar Karlsen i Eidsvoll må over i annen stilling.

– Hva det blir, er ikke avklart, opplyser Didriksen.

Det er heller ikke avklart om nåværende lensmann Morten Huse eller en annen skal lede Ullensaker lensmannsdistrikt.

– Saken er ikke behandlet i ansettelsesrådet, men det ventes en avklaring i januar, opplyser Didriksen.

NY POLITISTASJONSSJEF

Gardermoen politistasjon får også ny sjef. Stasjonen skal videreføres omtrent som nå, men med Grethe Løland (47 år) som ny politistasjonssjef. Hun kommer fra jobb som seksjonssjef for operativ seksjon på Lillestrøm.

– Her blir det overlapping mellom avtroppende og påtroppende politistasjonssjef. Nåværende politistasjonssjef Paal Sørhagen blir på Gardermoen til sommeren, forteller Didriksen.

Didriksen er sjøl ganske ny i stillingen. Han tiltrådte 1. august i år som politiinspektør for Skedsmo politistasjonsdistrikt og GDE Romerike (Geografiske driftsenhet) med fellesansvaret for området.

– Dette gjelder blant annet innsatsledelse, hundetjeneste, etterretning, kriminalvakt og arrest, opplyser Didriksen.

Han var tidligere politistasjonssjef på Kongsvinger, og var før den tid 15 år ved Ullensaker lensmannskontor.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.