Administrasjonen sa i EUB onsdag at kommunen skal opprette en tredje helsestasjon på Gjestad med blant annet jordmortjenesten, samle alle tjenestene for barn 0–5 på Jessheim, og legge basen for all skolehelsetjeneste til Kløfta. Saken skulle opp i hovedutvalget kun som en orienteringssak.

BEKYMRET FOR BRUKERNE

– Hva gjorde dere da orienteringssaken kom på bordet?

– Vi var enige med administrasjonen at deres forslag var en god løsning for de administrative ressursene, og for å bygge robuste enheter som er mindre sårbare ved sykefravær etc. Men samtidig var vi bekymret for om dette går på bekostning av brukerne tjenestene. Dermed sendte vi saken i retur og ba om litt mer utfyllende informasjon før vi godkjenner omleggingen, sier utvaslgsleder Ståle Lien Hansen (Frp).

– Hva er den beste organiseringen av helsestasjonene?

– Hovedutvalget kan selvsagt ha noen mindre politiske forskjeller, men fokuset var en bekymring for om vi forringer tilbudet til ungdom ved å samle deres helsestasjonstilbud til Gjestad, og ikke ha åpningstid for dette på Kløfta. Samtidig ble det stilt spørsmål rundt å flytte helsestasjonen for 0–5 år til Jessheim. Det viktigste for hovedutvalget er å gi et godt tilbud til begge brukergruppene, og det er viktig at tilbudet blir oppfattet som like godt selv om vi samler og ruster opp selve tjenesten, påpeker han.

GJESTAD KOMMER

– Hva skjer videre med saken?

– Det legges frem en sak i neste hovedutvalg som utdyper tilbudet i tjenestene etter omlegging, samtidig som de er bedt om å belyse eventuelle muligheter for å opprettholde tilbud om åpningstid flere steder, sier Lien Hansen.

– Blir det en tredje helsestasjon på Gjestad uansett?

– Ja det blir det. Vi ser at det uansett vil være fornuftig å samle jordmortjenesten, migrasjonshelse, smittevern og helsestasjon for ungdom avdeling Jessheim der. Spørsmålet er hvorvidt vi også kan ha åpningstider på Kløfta for ungdom, sier han.

SER PÅ ALTERNATIVER

– Var administrasjonen for rask på avtrekkeren her, enhetsleder Lillian Rognstad?

– Nei, det vil jeg ikke si. Endringene er administrativt besluttet, og saken gikk til politikerne som en orienteringssak. De har imidlertid alltid anledning til å be om at rådmannen utreder saker, eller ser på alternativer/andre muligheter selv om de er administrativt vedtatt.

– Hva gjør administrasjonen nå?

– Saken ønskes utdypet, med en konsekvensanalyse og et ønske om å opprettholde et helsestasjonstilbud til ungdom på Kløfta, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.