I sommer åpnet endelig avlastingsvegen gjennom Gardermoen næringspark som OSL ble pålagt å bygge i forbindelse med utbyggingen av terminal 2. Veien skal redusere tungtransport langs Blikkvegen og Vilbergvegen/Lievegen i Liegrenda.

for mye tungtransport

- Vi har ventet lenge på åpningen, og er glade for at en del av tungtrafikken nå bruker avlastningsvegen, men fortsatt er det altfor mange kjøretøy som går gjennom Liegrenda, sier Jorunn Lundin Aae, leder i Lie grendelag. I EUB i vinter etterlyste hun og ordfører Harald Espelund åpningen av vegen som var ferdig, men ikke tatt i bruk på grunn av manglende godkjenning.
Grendelagslederen mener skiltingen i enden av vegen ved påkjøring Vilbergvegen som viser E6 til venstre videre langs Lievegen gjennom Liegrenda, i stedet burde henvist E6-trafikken til høyre gjennom næringsparken og ut på motorvegen ved McDonalds.
- Da ville trafikken unngått Liegrenda, som fortsatt er plaget med støy og mye tungtransport, sier Lundin Aae.

vil vurdere skiltingen

Vegdirektør Nils-Erik Bogsrud i Statens vegvesen vil se på skiltingen.
- Vi kan vurdere det, men en stor del av bilistene er lokalkjente og da vet de at korteste vei til E6 er via Lievegen. Særlig hvis man skal nordover vil man spare tid. De som kjører på GPS vil uansett bli geleida den korteste vegen. Vi skal se om det er grunnlag for å endre på skiltingen. Vi kan kanskje skilte både sørover og nordover til E6. Poenget er at folk skal forstå skiltingen, så vi må heller ikke gjøre det for komplisert, sier Bogsrud.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.