Leif Magne Seierstad og hans utbyggingsselskap, Seierhus AS, overtok Norderhaug-eiendommen i 2013.

Siden den tid er den gamle forretningsgården totalrenovert. Der er det nå to leiligheter og 220 kvadratmeter ledige næringslokaler.

FLEKSIBLE NÆRINGSAREALER

– I næringsdelen er det tre store kontorer, møterom, stort fellesareal, resepsjon og kjøkken. Arealet er tilrettelagt for funksjonshemmede og kan lett deles opp etter behov, forteller Seierstad.

– Vi har revet det gamle påbygget som i sin tid var sykkelverksted i sportsbutikken. Der har vi opparbeidet parkeringsplass med garasjeanlegg under.

BAR I KJELLEREN

– Vi er nå i gang med å renovere kjellerlokalene. Der har vi også planer om kontor, og kanskje bygger vi et samlingssted med bar som kan være åpen et par kvelder i uka, sier han.

Ombyggingen har pågått i to år, og bygningen tilfredsstiller nå alle bygningstekniske krav.

– Bygningen er gammel og var i dårlig forfatning. Nå er alt utbedret. Jeg tør ikke tenke på hvor mange penger vi har brukt på den gamle bygningen, sier han.

40 LEILIGHETER

Nå planlegger Seierstad å bygge ut tomta på nordsida av den tidligere forretningsgården.

– Ett bolighus må rives, og på den om lag tre mål store tomta planlegger vi to leilighetsbygg på tre og delvis fire etasjer. Til sammen regner vi med å kunne oppføre rundt regnet 40 leiligheter med parkeringskjeller, forteller Seierstad.

BYGGER I TRE

– Vi skal bygge leilighetsbyggene i tre både fordi vi liker trebygninger, og for ikke å bryte med den nåværende bebyggelsen. Vi kommer til å legge inn et fellesareal der beboerne kan samles. Kanskje avsetter vi også en leilighet som kan nyttes av besøkende, og jeg ser ikke bort fra at det blir behov for en vaktmesterleilighet, sier han.

SENTRALT

Seierstad tror ikke det blir vanskelig å få omsatt de planlagte leilighetene i nærheten av både Andelva og Eidsvollsbygningen.

– Det må være et marked for boliger på et så sentralt og likevel landlig sted. «Verket» trenger denne tilveksten, påpeker han.

– Det går buss forbi i Trondheimsvegen hver halvtime, og det er kort veg både til Eidsvoll Verk stasjon og til E6.

– Vi håper å komme i gang med bygginga neste år, forteller Leif Magne Seierstad.

Seierstad er også i startgropa for utbygginger på Langset og i Maura.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.