For to og et halvt år siden kom Diaz til en milepæl i livet sitt.

Han hadde nådd alle målene han hadde satt seg innen musikken. Han hadde gitt ut plater, holdt mange konserter og blitt kjent utenfor Norges grenser.

Han var mettet på musikken og kjendislivet. Diaz forteller eksklusivt til EUB hvorfor musikken ble lagt på hylla, og hvorfor han ble håndplukket som senterleder.

HÅNDPLUKKET

Diaz satte seg på skolebenken på BI med tanke på en videre karriere, men fikk raskt tilbudet om å bli senterleder for Majorstuen Røde Kors ressurssenter. Det var et tilbud han ikke kunne takke nei til.

– Tidspunktet var helt riktig, og det var et enestående tilbud. Jeg er så glad for det valget jeg tok. Jeg føler jeg med dette har funnet min jobbkategori, sier Diaz.

Diaz ble spurt om å ta vervet som senterleder på grunn av sin bakgrunn med kjennskap til gatemiljøet.

– Som artist var jeg jo involvert i ungdomskultur. Hip-hop-miljøet har ofte nære bånd til gatemiljøet. Jeg så og opplevde mye disse årene. Mye av min «utdannelse» har jeg hentet fra det livet jeg engang levde. Jeg har fått en god forståelse for byungdoms mentalitet, forteller Andres.

FRIVILLIGHET

Senteret er et tilbud for ungdom i Oslo Vest tuftet på frivillighet.

– Tanken bak tilbudet er å se hvor behovet er størst, og sette søkelyset på gode oppvekstvilkår for barn og unge, sier Diaz.

Her tilbys gratis leksehjelp, matteklubb, jentegrupper og filmklubb. Senteret har musikkstudio og internettkafé med barista hvor de unge kan få prøve seg bak disken og få erfaring til arbeidslivet.

– 35 frivillige ungdommer jobber på senteret som gode rollemodeller. De arrangerer turer og bistår med sosiale aktiviteter for brukerne av senteret, forteller Andres.

– TØFT

– Jeg har fått et annet perspektiv på ting etter jeg startet her. Jeg har utviklet et blikk som kan registrere skjult lidelse kjappere. Jeg har alltid vært en type som analyserer folk rundt meg, og liker å observere mennesker, legger han til.

– Har du opplevd mye vanskelig i denne stillingen?

– Det er selvfølgelig veldig tøft å daglig møte mennesker som lider og trenger hjelp. Jeg får virkelig testet grensene mine. Det gjelder å nullstille seg hver dag, og starte med blanke ark. Man kan ikke la det gå inn på seg, da blir fokuset og dømmekraften tåkete. Jeg er veldig motivert for de utfordringene jeg måtte støte på, forsikrer Diaz.

MUSIKKEN PÅ HYLLA

– Nå lurer vi alle på hvorfor du sluttet med musikken?

– Jeg blir jo eldre. Jeg kom til et punkt hvor jeg måtte bryte ut av musikkbransjen hvis jeg ville bygge meg en karriere utenom dette miljøet. Jeg var rett og slett mettet på musikken. Jeg hadde oppnådd alt jeg ønsket å oppnå og vel så det, dessuten trengte jeg nye utfordringer, forteller han.

– Jeg har aldri vært en person som har elsker å stå på scenen heller. Jeg får ikke det adrenalinrushet av å stå på en scene foran tusenvis av mennesker, som mange artister jager etter. Jeg liker meg egentlig ikke i rampelyset, og ikke liker jeg trynet mitt heller, ler han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.