Etter at EUB i fjor omtalte at administrasjonen i helse og omsorg var kommet langt i flytteprosessen fra Råholt til Sundet uten at politikerne var informert, ble flyttingen stoppet. Nå er saken igjen kommet på politikernes bord – som for andre gang setter ned foten.

ØNSKE FRA RÅDMANNEN

Tirsdag kveld var saken til behandling i hovedutvalg for helse og omsorg. Rådmannens innstilte på at helsestasjonstjenesten for barn fra 0 til fem år samlokaliseres i Sundet fra nyttår og at skolehelsetjenesten samles på Råholt. Han grunnga dette blant annet med at det er for få ansatte i tjenesten til å gi et fullgodt tilbud begge steder, at det vil bli større fagmiljø for de ansatte, noe som gir mindre sårbarhet ved sykdom og ferier og at tilbudet totalt sett vil bli bedre for brukerne og de ansatte.

Rådmannen viser også til at Sundet har tilstrekkelig arealer med sine ti kontorer, mens Råholt har seks kontorer og vil dermed ikke ha plass til en utvidet helsestasjon.

60 prosent av barna i målgruppen sokner til Råholt, men det ser ikke rådmannen på som et problem. Han anmerker at det er gode kommunikasjonsmuligheter ned til Sundet.

FIKK NEI IGJEN

Men politikerne har ikke endret mening siden i vår. De sier igjen nei til flytting. 11 av 12 politikere vil beholde helsestasjonen for de minste både på Råholt og i Sundet og samle skolehelsetjenestens kontorer på ett sted.

Ett av rådmannens argumenter for å flytte tjenesten, var den lave bemanningen på helsestasjonen. Dette har Gunn-Elin Blakkisrud og Unni Kristine Rognlien fra Sp grepet fatt i. De ser at Eidsvoll har om lag halvparten av normen i forhold til landsgjennomsnittet på helsestasjonen for de minste barna og bemerker at hovedutvalget ser behov for å øke normen på dette området. Dette var et synspunkt som alle politikerne sluttet seg til.

Siste ord i saken har kommunestyret. Der skal den behandles tidlig i høst.

LES OGSÅ: Stanset nedleggelsen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.