Netto driftsresultat for 2017 utgjør 5,3 prosent av de samlede inntektene. Driftsoverskuddet ble 38,5 millioner kroner i fjor. Det er 5,1 millioner kroner mer enn i 2016.

Driftsinntektene utgjør 879,8 millioner kroner mot 833,2 millioner kroner i 2016. Driftsutgiftene ble henholdsvis 827,9 millioner kroner 785,2 millioner kroner.

Brutto driftsresultat for 2017 var på 51,9 millioner kroner, mot 48 millioner kroner i 2016.

LØNNSUTGIFTER

– Kommunens resultat er en direkte konsekvens av at inntektene har økt mer enn utgiftene. Lavere lønns- og pensjonsutgifter enn budsjettert er én av hovedårsakene til resultatet, opplyser Paul Glomsaker, rådmann i Nannestad kommune.

Skatteveksten økte med 6,8 prosent i 2017. Landet for øvrig hadde en vekst på 4,5 prosent, mens veksten i Akershus var på 5,9 prosent.

Merinntektene på skatt og rammetilskudd i forhold til justert budsjett utgjør 7,5 millioner kroner.

BUFFERE

– Vi er fornøyde med resultatet. Vi har et budsjettsystem som gjør at vi har noen buffere. Men vi er i forhold til frie inntekter per innbygger fortsatt en kommune med begrenset økonomi, men vi scorer fortsatt jevnt over godt på tjenesteproduksjonen. De to områdene som har størst merforbruk er barnevern og støttetjenesten. Dette er to områder som er vanskelig å budsjettere, sier Glomsaker.

Virksomhetene ender på et samlet merforbruk i forhold til justert budsjett på 3,2 millioner kroner.

– Resultatet for virksomhetene er først og fremst et tegn på god budsjettdisiplin og økonomistyring, sier Runar Nilsen, stabssjef i Nannestad kommune.

EFFEKTIVISERING

Nannestad var Norges mest kostnadseffektive kommune i 2016.

– Vi har effektivitetskrav, økonomisk rapportering og oppfølging, så jeg tror ikke vi skal være så langt unna i 2017 heller, sier rådmannen.

Kommunen investerte i for 125,4 millioner kroner, mot 99,3 millioner kroner året før. De største investeringene var ombygging og utvidelse av Nannestad ungdomsskole og utbygging av diverse vann- og avløpsanlegg.

Balanseregnskapet viser en samlet kapital på 2,3 milliarder kroner. Dette er 280 millioner kroner mer enn i 2016. Gjelden har 2017 økt med 113 millioner kroner til 999,5 millioner kroner.

LES OGSÅ: Får kommunalt avløp

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.