Ulveangrepene skjedde natt til onsdag i området mellom Dorrsvangen, Lysjøen og Ulvinmyra lengst nordøst i Eidsvoll.

FUNNET ÅTTE - ER FLERE

- Vi har funnet og avlivet åtte skadde lam, men vi vet det er flere som er tatt av ulven, forteller rovviltkontakt Hans Petter Klokkerengen i Eidsvoll.

- Vi har registrert flere søyer uten lam, og det er ikke de søyene vi vet har mistet lam, forteller han.

MANGE SAUER

Det er et stort antall sauer som er sluppet på sommerbeite i skogen i området der ulven nå har gått til angrep.

- I tillegg til sauene som går på beite i skogen i Eidsvoll, er det en god del sauer som beiter i mjøslia på Stange-sida av kommunegrensa, påpeker Klokkerengen.

Han frykter derfor for at enda flere beitedyr kan bli angrepet av ulven.

Det er gitt fellingstillatelse på ulven, og det er jakt i gang både i Eidsvoll, Nord-Odal, Stange og Romedal.

- Alle disse områdene samarbeider i jakta, forteller Klokkerengen.

Erfaringer fra tidligere år viser at det er svært vanskelig å spore ulven uten å ha helt ferske observasjoner.

STORT LANDBRUKSPROBLEM

Ulven er blitt stadig vanligere i Eidsvoll og nabokommunene, og rovdyret er blitt et stort problem for husdyrbøndene i området.

I fjor tok ulven over 200 søyer og lam bare på østsida i Eidsvoll. Enkelte lokale sauebøndene mistet rundt regnet halvparten av sauene de slapp på beite.

ULVEFRITT OMRÅDE

Både Eidsvoll og nabokommunene i Hedmark ligger utenfor det området der ulven skal få holde til, men det hindrer selvfølgelig ikke ulven i å vandre inn.

- Etter beitesesongen i fjor er det skutt tre ulver i dette området. I tillegg er det skutt en ulv sør for Lillehammer, forteller Klokkerengen.

Ingen kan med sikkerhet si hvor ulvene kommer fra.

- Vi mistenker at dette er streifdyr som har brutt ut av flokker i Sverige, men vi har ikke noe DNA eller andre fakta som kan bekrefte antakelsen, kommenterer rovviltkonsulent Hans Petter Klokkerengen.

LES OGSÅ: Fjorårets ulvejakt kostet 754.342 kroner

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.