- Vi er innstilt på å starte et prøveprosjekt i løpet av høsten, men vi har ennå ikke fastsatt noen dato for oppstart, sier områdesjef Lasse Jordbru i Hedmark Trafikk.

MORGEN OG ETTERMIDDAG

- Det blir rute fra Sand til Eidsvoll morgen og ettermiddag, men vi har ikke bestemt oss for om det blir én eller to avganger hver veg, opplyser han.
- Vi må se på omfanget av tilbudet i samarbeid med Nord-Odal kommune, og vi må fram til neste sommer utnytte den kapasiteten vi nå har. Jeg han derfor heller ikke si om tilbudet kommer til å bli besørget med minibuss eller stor buss, sier Jordbru.

KAN BLI UTVIDET

Blir prøveopplegget vellykket, er Hedmark Trafikk innstilt på å utvide tilbudet.
- Fra 1. juli neste år har vi ett nytt regime med anbudsavtale. Da vil vi ha rom for å kunne gi et bedre tilbud, sier Lasse Jordbru.
LES OGSÅ: Satser 12 millioner på buss til Oslo Lufthavn

GLEDELIG.

- Dette er veldig gledelig, kommenterer ordfører i Nord-Odal, Lise Selnes som har vært drivkraften for å få til dette rutetilbudet.
- Jeg er overrasket over at busselskapene ikke har vært klar over hvor kort avstand det egentlig er mellom Sand og Eidsvoll. Nå får vi den korteste og billigste bussruta fra hele Hedmark til Eidsvoll, Gardermoen og Oslo, sier hun.

- BRUK BUSSEN

- Dette blir ei bussrute som må subsidieres på samme måte som nær sagt alle andre bussruter i Hedmark, men jeg vil oppfordre alle odølinger til å benytte dette tilbudet. Jo flere som bruker det, jo større er sjansen for at vi får beholde ruta og får den utvidet, sier Selnes.
- Jeg vil også oppfordre eidsvollinger til å benytte dette busstilbudet. Det er mange flott badestrender, turområder og spisesteder i Nord-Odal, legger hun til.

EIDSVOLL/ODALSRUTA

Det er ei gammel bussrute som nå gjenoppstår. Eidsvoll/Odalsruta spilte tidligere en sentral rolle i busstrafikken i distriktet, med verksted i Nord-Odal og stor busstasjon med garasjer på Rubis i Sundet.
Fra slutten av 1940-tallet og rundt regnet 40 år framover gikk det flere daglige bussruter mellom Nord-Odal og Eidsvoll.
LES OGSÅ: Nord-Odals ordfører flørter videre med Eidsvoll

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.