• 31 av 57 solgt. Over 50 prosent av leilighetene i første salgstrinn i Råholtåsen ble revet vekk.

Det er åtte dager siden han og et 50-talls andre møtte opp på salgsstarten til leilighetene i regi av Nordbohus Romerike i Råholtåsen. Responsen var formidabel fra første sekund. Allerede i god tid før startskuddet gikk 09.00 på morgenen hadde trykket på selgerne vært enormt. Etter bare to timer var 31 av 57 leiligheter i byggetrinn 1 solgt.

– Nå blir det lettere å komme seg til forskjellige steder. Leilighetene ligger ikke langt fra kjøpesenteret, Rema 1000 og togstasjonen. Det vil også være enklere å komme seg til Gardermoen og Oslo enn for eksempel på Jessheim eller i Hurdal. Jeg er også veldig glad i å reise, så nærheten til Gardermoen er et stort pluss. Det er kort vei til verden, smiler Finn Svenkerud til EUB.

Han bor i en enebolig i Elgfaret 28 i Hurdal i dag. Nå blir det leilighet 25 kilometer unna – i Nedre Grindaveg på Råholt.

LES OGSÅ: - De som tror de har sett stor vekst på Øvre Romerike, aner ikke hva de har i vente

Trakk favorittleiligheten

Til salgsmøtet hadde han blinket ut selveierleilighet 201 med ett soverom og terrasse – til 2,2 millioner kroner – i bygg D. Den var det flere som ønsket, men Svenkerud var heldig og trakk ut seg selv.

– Det var flaks. Jeg så på flere leiligheter. Av hensyn til flystøy ønsket jeg ikke å være helt på toppen. Leiligheten er sørvendt og ligger i 2. etasje. Det er helt perfekt, sier 74-åringen.

– Hva tenker du om den store utviklingen på Øvre Romerike?

– Det skjer fryktelig mye, og det er bra med utvikling. Jeg hørte at hver ekstra million med flypassasjerer på Oslo Lufthavn gir 600 nye arbeidsplasser hvert år. Det sier mye om hva slags tid vi er inne i og hvor vi bor, sier Finn Svenkerud.

Attraktivt for utbyggere

Det er ingen tvil om at området rundt Eidsvoll Verk stasjon er svært attraktivt for utbyggere. De siste årene er prosjekter som Grindatunet og Råholthøyden utviklet, og nå ligger også Stasjonsløkka (se egen sak) og nevnte Råholtåsen ute for salg. I tillegg er en rekke andre prosjekter på trappene. Lundsjordet (blant annet med kommunen som tomteeier), Lidl-tomta og Lensmannstunet er områder det kan komme nybygg innen relativt kort tid. – Råholt er et «hot» bosted på Øvre Romerike. Området har fått en betydelig attraktivitetsøkning de siste årene. Jernbanetilbudet er optimalt med kort reisetid til Gardermoen og Oslo. Lokale tilbud som skoler, kjøpesenter, butikker, svømmeanlegg og friluftsliv i umiddelbar nærhet er også med å telle positivt for boligkjøperne, sier salgssjef Odd Arild Dahlum i Nordbohus Romerike.

– I tillegg tenker folk annerledes i forhold til leiligheter nå enn tidligere. Dette gjelder også førstegangskjøperne. Da jeg kjøpte min første bolig i 1986 var det uaktuelt å tenke på noe annet enn enebolig. Nå starter mange med leilighet, legger han til.

Østlandets største byggeprosjekt: Lundsjordet blir Eidsvolls stasjonsby

Fakta om Råholtåsen

Leilighetsprosjekt i regi av Nordbohus Romerike i Nedre Grindaveg på Råholt.

Første byggetrinn består av 57 leiligheter fordelt på to bygg.

Totalt er leilighetsprosjektet på 89 leiligheter fordelt på fire bygg.

Forventet ferdigstillelse på byggetrinn 1 er første kvartal i 2019.

Forventet ferdigstillelse på salgstrinn 2 er i løpet av 2019.

3 av 57 leiligheter ble solgt i løpet av to timer under salgsstarten i forrige uke. Nå er det solgt ytterligere én til.

Rammesøknad for prosjektet er innsendt Eidsvoll kommune og behandles i løpet av 2 kvartal 2017.

Utbygger for prosjektet er Øvre Romerike Boligutvikling AS.

Prisene ligger fra 2.460.000 til 4.100.000 kroner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.