Tradisjonen med å dele ut en skolemiljøpris til en eller flere elever som har utmerket seg i skolemiljøet, har pågått i ti år. Det er Eidsvoll Syd Rotary som gir pengene, 10.000 kroner, og utvelgelsen skjer etter innstilling fra elever, rektor og lærer, og foreldrerådet involveres.

Fredag var det en stolt Ole Johannes Dyrvik Stensby fra Nordkisa/Dal som fikk prisen foran jublende medelever.

– KOSTER SÅ LITE

– Jeg er veldig glad og overvelde over at folk liker det jeg gjør på skolen, sier prisvinneren.

– Hva er det du gjør?

– Jeg prøver å være hyggelig mot alle jeg møter, skape god stemning, og respektere mine medelever og lærere. Da får vi et bedre miljø og samarbeid på skolen. Og tydeligvis er det noe de andre elevene liker, påpeker han.

HUSKER DU DETTE: Hun fikk prisen i fjor

– Er det vanskelig?

– Nei, det koster meg så lite. Me et godt miljø er kjempeviktig for alle. Vi blir gladere og får det bedre i hverdagen, dessuten blir det lettere å lære noe, sier han.

– Visste du noe på forhånd?

– Etter en liten tabbe fra en av lærerne visste jeg at jeg var blant de elleve nominerte elevene, men jeg hadde ingen aning om at jeg skulle vinne, sier Ole Johannes.

MANGE PENGER

Prisen fra Rotary er på 10.000 kroner.

– Det er veldig mange penger, og jeg har ikke aning om hva jeg skal bruke dem på. Sjansen for å vinnen er så liten at det har jeg ikke tenkt på en gang, sier niendeklassingen.

Det er første gang en fra niende trinnet vinner denne prisen.

– Jeg synes det er fint å kunne dele ut en pris som går på miljø og hvordan man er mot hverandre. Da blir det et annet fokus enn skolefag, sier rektor Rigmor Kristine Strøm.

Om vinneren sier hun at han er en elev som skilte seg litt ut.

– Han sier fra og tør å stå opp for andre. Det er både viktig og bra, påpeker hun.

FORTSETTER

Strøm er også glad for at Rotary har gitt beskjed om at de vil fortsette å dele ut prisen i årene som kommer.

– Det synes jeg er veldig hyggelig, sier hun.

President Fred Thommesen som delte ut prisen deles ut til en som kan være et forbilde for de andre elevene.

– Det var i år nominert elleve elever, og jeg tror de som skulle velge ut vinneren hadde en vanskelig jobb med så gode kandidater å velge mellom. Men de som ikke nådde helt opp kan være stolte over nominasjonen. Den viser at dere gjør mye bra for trivselen, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.