– Kapasiteten vår er sprengt. Vi må avvise brukere. Vi ønsker å utvide, forteller avdelingsleder Johann C. Grahl.

SEKS PLUSS NI BRUKERE

– I dag har avdelingen seks fastboende brukere og ni avlastingsbrukere i alder fra 15 til 68 år.

– Avlastingsbrukerne kommer hit i helger og ferier for å avlaste pårørende, forteller Grahl.

ETABLERT I 2008

Omsorgspartner ble etablert i 2002 og har avdelinger og tilbud flere steder i landet.

Selskapet kjøpte og etablerte seg i tidligere Silvifuturm ved Skrukkelivegen i Hurdal i 2008. Etter den tid har man drevet tilbud til brukere med utviklingshemming eller autisme, og avdelingen er nå selskapets største.

Bedriften har en årlig omsetning på 32 millioner kroner, og kjøper varer og tjenester lokalt for én million kroner i året.

– Det er en del av vår filosofi å bruke lokale tjenester. Det er viktig å være en del av lokalsamfunnet, sier Grahl.

45 ARBEIDSPLASSER

Bemanningen i Hurdal består av hele 45 heltids- eller deltidsarbeidsplasser.

– 60 prosent av medarbeiderne vår har høgskoleutdanning. Vi ser på personlig egnethet og rekrutterer etter behovene til den enkelte bruker. Det har vært en suksessfaktor, sier avdelingsleder Johann C. Grahl.

DØGNJOBBING

Personalet jobber i en spesiell turnus der de bor og lever sammen med brukerne døgnet rundt i to-fire dager.

– Det gjør at vi kan rekruttere fra et stort omland. Vi har ansatte som bor på vestlandet, i Trøndelag og i Stockholm, forteller Grahl.

SKRYTER AV HURDAL

Omsorgsparter har rammeavtale med en rekke kommuner på Østlandet, derav alle kommunene på Øvre Romerike.

– Men i dag er det bare Ullensaker som bruker oss, forteller Grahl.

Avdelingslederen er svært godt fornøyd med mulighetene og tjenestene i Hurdal.

– Vi har det veldig bra i Hurdal, sier han.

– Håndverkere og tjenestetilbydere stiller opp med en gang det er behov. Én stilte for eksempel opp i dress én time før han skulle på julebord fordi vi hadde behov for å få fikset strømmen. Slik service er uvurderlig, sier han.

– Det eneste vi savner, er et badetilbud. Nå må vi reise til Råholt bad, opplyser Johann C. Grahl.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.