– Jeg mener at saken burde ha vært behandlet bedre politisk, sier Christian Bendz, leder for Nannestad Høyre.

Han har nå rettet en henvendelse til ordfører Hans Thue (Ap) hvor han ber om en redegjørelse på kommunestyremøtet 11. mai.

– I forbindelse med møtet i oppvekst- og kulturutvalget 20. mars informerte virksomhetsleder Anne Bergem at avtalen med Hegli gård var sagt opp. Saken var der kun en referatsak. Den 18. april er saken nærmere omtalt i EUB, og etter å ha sett litt nærmere på tilbudet mener jeg at saken burde ha vært behandlet politisk, sier Bendz.

Han mener tilbudet på Hegli har vært et viktig tilbud til skoleelever.

– Det vil være svært uheldig om dette tilbudet forsvinner med et pennestrøk. Skole og utdanning er viktig for oss, og i forbindelse med dette kommer tilbudet ved Hegli gård inn.

Avtalen har etter hva jeg kan erindre tidligere vært et tema i forhold til budsjettbehandling og har så langt blitt reddet politisk, sier Bendz.

FAKTA
- Nannestad ungdomsskole har siden 1998 samarbeidet med Hegli gård om alternativ undervisning.
- Avtalen gjelder i utgangspunktet til 2018.
- I februar i år sa imidlertid Nannestad kommune opp avtalen slik at tilbudet avsluttes etter dette skoleåret.
- Norges miljø- og biovitenskapelige universitet ønsker nå et samarbeid om prosjektet.
- Oppsigelsen har ikke vært oppe til politisk behandling.

LES OGSÅ: Universitet vil samarbeide

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.