– Politiet er kjent med at det etter skolestart har blitt mer ungdom i sentrumsområdet, og da spesielt etter skoleslutt. Vi har informasjon om at det selges narkotika og har da også pågrepet noen personer med brukerdoser. Men vi setter selvsagt også søkelyset på omsetningsleddet, sier Bjørn Hoff, lensmann ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor.

– KONTAKT POLITIET

Han bekrefter at politiet har fått en henvendelse fra beboere i Nannestad sentrum, slik en person skrev i et innlegg i EUB torsdag. Han er imidlertid ikke kjent med at barn oppsøker leiligheter og ringer på dører midt på natta, slik vedkommende også hevdet i innlegget. Hoff påpeker at det er svært viktig at man kontakter politiet umiddelbart dersom man opplever barn eller ungdommer som holder på med ting de ikke bør.

– Dette er vi avhengige av dersom vi skal kunne gjøre noe. Politiet må få beskjed når det skjer, og ikke i ettertid, sier Hoff.

HAR REGISTRERT URO

Eilén Berg, politiførstebetjent og politikontakt for forebyggende ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor, forteller at politiet gjennom Politirådet har spilt inn forslag til Nannestad kommune om behov for etablering av grupper med voksne personer som kan oppholde seg i sentrum på kveldstid.

– Kanskje ikke behovet er størst om natta, så kanskje kan kveldsravner kan være et alternativ. Vi har registrert uro i ungdomsmiljøet i Nannestad, men vi må også være åpne for at det også kan være ungdommer fra andre kommuner på Romerike, sier Berg.

– FORELDRE MÅ FØLGE MED

Hun opplyser at det fra politiets side jobbes kontinuerlig med forebyggende arbeid.

– Men mye av det synes jo ikke utad, og viser heller ikke umiddelbare resultater. Vi har en veldig god dialog med både kommunen og skolene, og tror at økt innsats fra både politi, kommune og ikke minst foreldre, vil gi resultater. Politiet gjør også selvsagt tiltak, og har blant annet hatt forebyggende narkotikainnsats med hund på Nannestad videregående skole. Der fikk vi markering fra hunden på et fellesområde, så det viser jo at det hadde vært narkotika der. Det førte ikke til noen pågripelse da. Vi har også besøkt Nannestad fritidsklubb. Det er også forebyggende patruljer ute på utvalgte kvelder, både i Gjerdrum og Nannestad. Det er spesielt viktig at foreldre til ungdommer som oppholder seg i sentrum på kvelder og om natta følger ekstra godt med, og gjerne kjører og henter ungdom, men også stiller spørsmål og bryr seg om hva ungdommen gjør etter skoletid og utover kvelden. Foreldrene spiller jo en veldig stor rolle, sier Berg.

BER OM UTETEAM

Karl Henrik Laache (V) oppfordrer administrasjonen i Nannestad kommune om å se
nærmere på mulighetene til igjen å etablere en form for uteteam i kommunen.

Dette tok han opp da 2. tertialrapport var til behandling i kommunestyret torsdag.

– Vi får meldinger om at det er uro i ungdomsmiljøene i bygda. Det liker vi ikke.
Det meldes om handel med illegale stoffer i områdene både rundt den videregående
skolen, biblioteket, ungdomsskolen og idrettshallen. Vi hører også om et
tøffere miljø rundt ungdomsklubben. Jeg vil anmode administrasjonen om å se
spesielt på dette siden vi ikke lenger har et uteteam i kommunen. Det ble lagt
ned. Vi har egentlig svært få lytteposter utenom det som er knyttet til skole
og andre kommunale etater. Vi mangler dette uteteamet. Jeg tenker man kan se på
for eksempel et frivillig tiltak av typen natteravner, eller kanskje heller
kveldsravner siden dette ikke er noe som foregår om natta, men på sen
ettermiddag og kveldstid, sier Laache.

Rådmann Paul Glomsaker opplyser at det på grunn av situasjonen er bevilget penger til
én ekstra medarbeider på ungdomsklubben ut året.

– Vi har også hatt et møte med SLT-koordinatoren, og vi ser på et større
tverrfaglig samarbeid, blant annet det Laache peker på av frivillig innsats med
for eksempel kveldsravner. Vi har også tatt opp hvordan arbeidet i
ungdomsmiljøene kan bli ivaretatt med den nye organiseringen av politiet, sier
Glomsaker.


LES OGSÅ: Mobiliserer for mobbefri skole

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.