Det ble starten på en flere timer lang jakt på det som viste seg å være utstyr som ble stjålet fra en båt på Minnesund torsdag for to uker siden.

FLERE TUSEN KRONER

Torsdag for to uker siden fikk Tor Rognstad fra Minnesund melding om at noen hadde stjålet kalesje, beslag og batteri fra sønnens båt. Sønnen Lars var på ferie, og Tor kjørte dermed ned til brygga på Minnesund for å se hva som hadde skjedd.

– Jeg konstaterte at meldingen var riktig, kalesjen og en del annet var borte. Det er klart man blir irritert av sånt. Det er snakk om utstyr for flere tusen kroner, sier Tor Rognstad, som meldte saken til politiet samme kveld.

FANT UTSTYRET PÅ VORMA

I helga var det Vanvittige dager i Sundet. Tor Rognstad var i Sundet som en av arrangørene.

– Helt tilfeldig gikk jeg nedover langs elva. Da fikk jeg plutselig øye på en båt med helt maken

kalesje som den sønnen min hadde på sin båt. Jeg var temmelig sikker på at jeg hadde funnet tyvgodset, sier Rognstad.

Han ringte igjen politiet,

– De kom, men litt for sent. Båten hadde satt kurs nordover og var på vei mot Mjøsa. Dermed måtte vi skaffe en båt til politifolkene, sier Rognstad.

FIKK HJELP

Midt ute på Vorma var Espen Aalborg, leder i Vorma Båtforening, i ferd med å rydde opp etter badeandkonkurransen. Rogstad og politifolkene fikk kontakt med han, og etter å ha tatt konstablene om bord slo Aalborg full fart på motorene. Den raske båten tok igjen båten med den stjålne kalesjen.

KAN IKKE KJØPES

Den mistenkte båten ble stoppet, og etter å ha roet festlighetene om bord ble det raskt klart for politifolkene at det var tyvgodset de hadde funnet. Om bord i båten ble det nemlig funnet stjålet spesialutstyr som ikke finnes i butikken. Dermed var saken klar.

– Jeg vet ikke hvor smart det er å tøffe rundt på Vorma med utstyr som er stjålet på Minnesund en uke før, sier Tor Rognstad.

Båtforeningsleder Aalborg er enig.

SATT PÅ LAND

– Det skjedde mye på en gang en stund, sier Aalborg, som lot seg rekvirere som politiskipper for en stakket stund.

Utstyret er levert tilbake, og båten er satt på land for reparasjoner. Tyvene ødela en rute mens de holdt på.

– Jeg er glad saken fikk en løsning, og selv om vi måtte vente litt på politiet er jeg fornøyd med at de rykket ut og fikk ordnet opp så resolutt, sier Rognstad.

LES OGSÅ: Her henter Trond tilbake alt tyvene stjal

– Får tilbake alt

Politioverbetjent Espen Sandvold sier at båteieren får tilbake alt som ble stjålet torsdag for to uker siden.

– Han får tilbake alt. Det er gode nyheter, sier Sandvold. 

Da meldingen kom inn lørdag om at det var observert tyvgods ombord på en båt på Vorma, sendte han ut en patrulje. Etter å ha rekvirert båten til Espen Aalborg fikk politiet raskt klarhet i situasjonen. 

– Om bord i båten fant vi blant annet utstur som ikke kunne komme fra noe annet sted enn båten det ble stjålet fra. Eieren av båten har også erkjent at det er tyvgods. Dermed er saken løst, sier Sandvold. 

Han sier at saken ble løst fordi politiet rykket ut til stedet på ferske vitneobservasjoner. 

– Det er viktig for oss å kunne rykke ut så raskt som mulig. Det gir ofte resultater, sier Sandvold.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.