– Vi må få ned kostnadene på grunn av eiendomsskatten som vi er så redde for, som varaordfører Einar Madsen (Ap) uttrykte det.

Finanskomiteen skal gjennomgå kommunens investeringer og tjenesteproduksjon, se på mulig effektivisering og jobbet for et bedret tjenestetilbud.

TAR MED ANSATTE

Komiteen skal ha en representant fra alle de politiske partiene. I tillegg er det foreslått å innlemme representer for Fagforbundet og Utdanningsforbundet samt hovedverneombudet med tale og forslagsrett.

Fremskrittspartiet ønsket et rent politisk utvalg da saken kom til behandling i formannskapet tirsdag kveld.

– De ansatte kommer inn på naturlig måte i prosessen, mente Frps gruppeleder Finn Terje Tønnessen.

– Det må være greit å ha med fagforeningene hvis det blir snakk om nedbemanning og slikt, svarte ordfører John-Erik Vika (Sp).

– Det finanskomiteen skal se på, vil berøre organisasjonene sterkt, påpekte Torleif Hamre (SV) og støttet Vika.

– Med de ansatte blir komiteen på 12 personer. Jeg er redd den blir for stor, svarte Tønnessen.

Frps tre representanter og én fra Høyre stemte imot å ta med ansatterepresentanter.

18 MØTER

Komiteen skal starte sitt arbeid i januar og ha hele 17 møter før arbeidet avsluttes med oppsummering i august, altså før budsjettet for 2019 spikres.

DRIVER EFFEKTIVT

Eidsvoll er allerede en effektiv kommune. Det understreket rådmannen, og det viser Framtidsbarometeret som tidsskriftet Kommunal Rapport kom med sist uke.

– Eidsvoll er en av Akershus’ mest effektive kommuner, påpekte rådmannen under formannskapsmøtet tirsdag.

– Vi har lave inntekter, men vi har styringskraft, sa han.

Skatteinntektene i Eidsvoll ligger på bare 81 prosent av landsgjennomsnittet, men kommunen kommer opp i 94 prosent som følge av skatteutjevningsreglene som tilsier at rike kommuner må bidra til de fattige.

– Eidsvoll har et budsjett på 1,6 milliarder kroner. Hadde kommunen hatt de siste seks prosentene opp til landsgjennomsnittet, hadde det vært unødvendig å tenke på eiendomsskatt, påpekte rådmannen.

Samtidig kom han med en tilnærmet lovnad om at kommunen kommer til å gå med overskudd også i 2017.

– Jeg har aldri som rådmann levert et negativt regnskapsresultat. Det er heller ikke noe som tilsier at vi skal være spesielt redde for regnskapsresultatet i år, uttalte han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.